USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Місцеві чиновники побоюються централізації влади

2 Червня 2008 13:07
Як повідомляє 2 червня репортер «Волинських новин», якщо Верховна Рада ухвалить два проекти Президента щодо змін законодавства про місцеві органи самоврядування та обласні адміністрації, діяльність цих структур буде практично зруйнована. Таку думку під час прес-конферції висловив голова Волиньради Анатолій Грицюк.
Як розповів Анатолій Грицюк, це питання розглядали голови облрад під час проведення координаційної ради в Одесі. Народний депутат Юрій Ключковський запевнив, що ці законопроекти цілком відображають сутність і зміст взаємовідносин між центральними та місцевими органами влади. Але під час зустрічі голови облрад зуміли переконати представника ВР у згубній дії цих змін до законодавства.
Голова облради Анатолій Грицюк звернув увагу на один принципово важливий момент – можливість голови держадміністрації накладати вето на рішення сесії. Така норма є в законодавстві Європи. І вона має реальне втілення у Європейській хартіїї місцевого самоврядування. Цей документ в Україні також був ратифікований, та в дійсності так і не став надбанням законодавчо-правової бази по місцевому самоврядуванню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus