USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Районні чиновники вводять в оману заступника волинського губернатора?

5 Листопада 2008 19:00
Ситуація з оплатою за спожитий природний газ у Волинській області погіршується. Про це розповів заступник голови правління ВАТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак під час селекторної наради заступника голови облдержадміністрації Василя Дмитрука з заступниками голів райдержадміністрацій з питань розрахунків за спожиті енергоносії, – повідомляє 5 листопада репортер «Волинських Новин».
За словами пана Тимчишака, щодо оплати за спожите «блакитне паливо» проблемними є Локачинський район, міста Володимир-Волинський і Луцьк. Вони не тільки не знизили заборгованість, а й наростили.
108 тисяч гривень з початку року становить заборговані сить по Луцьку і 62 тисячі гривень –  по Володимирі-Волинському. Щодо інших районів, то там, за словами представника «Волиньгазу», проблем немає.
Як проінформував Андрій Тимчишак, борг населення за газ станом на 1 жовтня – більше 10 мільйонів гривень. За жовтень заборгованість зросла на 4,3 мільйони. Середній рівень оплати населення природного газу за жовтень –  61%. Найбільш проблемними є Іваничівський, Ковельський, Луцький та Турійський райони. Проте загальний рівень оплати волинянами газу з початку року – 100,7%.
Пан Тимчишак запевнив, що рівень розрахунків його підприємства з ДК «Газ України» –  понад 100%. Проте з лімітами на природний газ є проблема, адже їх на місяць не мають ні підприємства теплокомуненергетики, ні населення. За прогнозами «Волиньгазу», заборгованість і далі зростатиме.
Парадоксальна ситуація склалася іпізніше. Під час прямого включення з «проблемними» районами заступник голови ОДА Василь Дмитрук просив перевірити, чи збігаються наявні у нього цифри щодо оплати за газ у жовтні з тими, що є на місцях. Практично у всіх районах заперечили такі дані, справно рапортуючи про рівень оплати понад 100%.
Як з’ясував пан Дмитрук, районні чиновники під час включень наводили цифри за оплату за період з початку року, а не за конкретно минулий місяць. Попри чисельні прохання заступника губернатора, представники влади районів вперто «стояли на своєму». Це, на думку Василя Дмитрука, свідчить про те, що місцеві посадовці «сьогодні не володіють ситуацією на місцях».
За словами пана Дмитрука, відтепер кожні десять днів райдержадміністрації повинні його особисто інформувати про стан оплати за «блакитне паливо». Інформацію місцеві чиновники мають подавати у письмовому вигляді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus