USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Між селами Гаразджа та Лище відкрили лісову дорогу

5 Серпня 2019 11:12
2 серпня ввели в експлуатацію новозбудовану лісову дорогу у Луцькому районі. Дорога не лише має важливе лісогосподарське значення, а значно скорочує відстань між згаданими селам і робить доїзд людей зручним та комфортним, інформує пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Директорка ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр» Тетяна Неводнічик висловила впевненість, що ця дорога стане добрим помічником для лісівників у проведенні різноманітних лісогосподарських та лісокультурних заходів.

«Проїжджаючи дорогою, можна побачити створені лісові культури дуба звичайного, модрини європейської, сосни звичайної. Ці лісові культури висаджені руками наших працівників. До нової дороги примикає екологічна стежка протяжністю 6,5 км. Тут можна ознайомитися з рослинним світом, умовами місцезростання рослин, на стежці є обеліск воїнам УПА. Розуміємо, що збудувати дорогу – це лише початок. Тим більше у такому стратегічному місці. Тож запевняю, що підприємство й надалі буде докладати максимум зусиль, аби дорога була привабливою та повноцінно виконували свої функції», – наголосила посадовиця.
«За останні 10 років в області побудовано та реконструйовано понад 500 км лісових доріг. За минулий рік збудовано 83 км земляного полотна та 50 км дорожнього покриття. Придбано спеціальну дорожньо-будівельну техніку. Ця дорога облаштована білощебеневим покриттям, протяжність – 1,9 км, сполучила села Гаразджа та Лище, скоротивши відстань між ними на понад 20 км», – акцентував заступник начальника управління Олександр Рибчинський.

Варто зазначити, що лісові дороги, особливо в таких селах, як Гаразджа та Лище, що межують із обласним центром, для лісівників фактично крайня необхідність. Розбудова лісових доріг дозволяє ефективно виконувати весь комплекс робіт із оздоровлення лісів, здійснювати лісогосподарські заходи. В тому числі – охорону від пожеж та самовільних рубок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Грінпіс Показати IP 5 Серпня 2019 11:22
і скільки дерев знищили щоб прокласти цю дорогу?
Віктор до Грінпіс Показати IP 5 Серпня 2019 11:33
Між селами дорога давно була, тільки грутновка. Якщо нова дорога це просто стара + тверде покриття - то нічого не нищили. але не факт що нову поверх старої зробили, бо стара дуже вже петляла

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus