USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Млинів вперше приймав тур національного чемпіонату з пляжного волейболу

19 Серпня 2016 08:00
Останній передфінальний етап чемпіонату України з пляжного волейболу серед чоловіків завершився у райцентрі Млинів Рівненської області, - повідомив організатор Юрій Філоненко.

Двадцять найсильніших команд протягом трьох днів змагалися, аби перевірити свої сили перед фіналом та заробити залікові очки.

«Це місто відоме і в Рівненській області, і в сусідніх областях як місце проведення змагань з пляжного волейболу. Неодноразово там відбувалися чемпіонат та Кубок області, а також турніри, які об’єднували представників Західної України. За сім років проведення таких змагань Млинів доріс до етапу чемпіонату України», - розповів провідний спеціаліст Федерації волейболу України з цього виду спорту Олександр Самсонюк.

До слова, для Млинова це перший домашній тур з пляжного волейболу.

«Сюди приїхали не тільки найсильніші українські пляжники, а пляжники європейського рівня, які займали призові місця на європейських форумах. Це перша двадцятка рейтингу найкращих волейболістів. Наші працівники теж грають волейбол, футбол. Різні результати здобувають на різних рівнях. Для маленького міста провести тур чемпіонату України – це дуже велика справа», - повідомив Юрій Філоненко.

Найбільше уваги зібрали матчі за виступом місцевих спортсменів Олексія Клямара та Олега Покотило. Хлопці створили чимало проблем у півфіналі для першої пари країни – Ярослава Гордєєва і Миколи Бабича із Запоріжжя, та не змогли перемогти. А от у малому фіналі за бронзу млинівчани не підвели своїх вболівальників. Програш у першій партії від закарпатців Михайла Скукіса та Олександра Дергунова не завадили зібратися з силами рівненчанам та змінити хід подій. Другу партію вони виграли з рахунком 21:18, а вирішальній здобули перемогу – 17:15, що принесло їм бронзу.

«Ми думали далі боротися. Перший програний сет – ще нічого не означав. Зібрались, зробили менше помилок, - пояснив волейболіст Олексій Клямар. - Воля до перемоги. Бувало багато моментів, коли трошки фортуна за нас зіграла. Але ми боролися, можна сказати, що виграли на морально-вольових».

Цими вихідними в Івано-Франківську відбудеться фінальний тур чемпіонату України з волейболу пляжного серед жіночих та чоловічих команд. Для участі у фіналі зареєструвались 20 жіночих та 22 чоловічі команди. На кону буде стояти не лише титул чемпіона країни, спортсмени змагатимуться за чималий призовий фонд, можливість здобути звання Майстра спорту України та потрапити до складу збірної команди України з пляжного волейболу.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТРЕНЕР ВОЛИНСЬКОЇ ЖІНОЧОЇ ЗБІРНОЇ ПРИСВЯТИВ ВОЛЕЙБОЛУ 42 РОКИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus