USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Модерний «Лускунчик» на сцені театру в Луцьку: столична постановка

10 Лютого 2015 13:00
Нове бачення балету привезли до Луцька кияни із «Київ модерн балету». Ввечері 9 лютого вони показали лучанам в облмуздрамтеатрі казку Гофмана у танці – балет «Лускунчик».

Постановка Раду Поклітару – художнього керівника згаданого столичного театру – суцільний модерн. Казка, яку багато хто з нас знає з книжки або мультика, у виконанні «Київ модерн балету» - зовсім інакша. І байдуже, що глядач знайомий із сюжетом. Часто незрозумілі па та граціозні переміщення акторів по сцені збивають з пантелику – бо не можеш вловити кадр – із тієї ж книги чи мультфільма.



І якщо танці були на найвищому рівні – глядачі із захопленням спостерігали за вправними рухами акторів, то сам зміст – не такий зрозумілий. Діти, яких у залі було чимало, у другій частині вистави відверто нудьгували – почали капризувати: просити їсти, йти додому, спустити їх із рук. Поодинокі місця після антракту стали вільними. Збоку чулося: «Цікаво, а скільки часу це буде тривати?».

Натомість старші театрали залишилися задоволеними. Після балету вже у холі театру лучани ділилися один із одним враженнями. «Купа емоцій», «Ще під враженням», «Певне сум’яття, але те, що сподобалося – це безперечно» – такі фрази можна було вихопити зі збудженого виставою натовпу.

Без сумніву лучани залишилися подивовані як самою виставою, так і сміливістю художніх рішень, з якою Раду Поклітару втілив знайому казку у життя.











































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Я Показати IP 10 Лютого 2015 13:30
Для дітей є дитячі вистави, які їм зрозумілі і цікаві, чого їх тягати на дорослі? Люди, які платять не малі гроші за квитки мють право приємно провести вечір, а не слухати скиглення, ниття, плямкання від пожирання чипсів, булок, цукерок, безкінечне вовтузіння невихованих дітей невихованих батьків.
Б до Я Показати IP 10 Лютого 2015 16:05
Рагули, они и в Африке........
Ігор Показати IP 10 Лютого 2015 13:46
Таку муть дививтись то можна здуріти... це той випадок коли хер***ю видають за мистецтво
Ага до Ігор Показати IP 10 Лютого 2015 14:13
Браво! хоч хтось назвав речі своїми іменами - таки х..рня, інші ж ненаважаться, бо бояться , що їм мкажуть "фі, ви ж нічого не розумієте" . Х.рня, як і майже все, що ставлять знані модні хореографи, чи як там зараз вони себе величають - не танцюють, а кривляються, смикаються як при конвульсіях, всі танці "в раскоряку".
Рівне до Ага Показати IP 10 Лютого 2015 15:02
Капєц,які ви далекі і нічого нетямущі ні в сучасному хореографічному мистецтві, ні в модних нині хореографах стилю контемпорарі
Ага до Рівне Показати IP 10 Лютого 2015 15:35
та нехай хоч "контемпорарі" в кубі, а все рівно - фігня фігнею, є грація, краса, гармонія , а є "кривлялки- розкаряки" не дивлячиь на те що це " сучасне хореографічне мистецтво".
аяяй до Ага Показати IP 11 Лютого 2015 16:35
безперечно класика є шедевральною,якщо ви бачили звісно,а порівнювання з сучасною хореографією в даному випадку є недоречним з вашого боку і примітивізмом
іванка Показати IP 10 Лютого 2015 19:05
Доречі в цій виставі приймали участь троє наших лучан.
123 до іванка Показати IP 10 Лютого 2015 21:50
Від цього вона краща стала?
іванка до 123 до 123 Показати IP 10 Лютого 2015 22:36
На мою думку так! Я рада за них що вони займаються улюбленою справою!
Лучанка Показати IP 10 Лютого 2015 19:38
Цікаві декорації, чудові костюми, оригінальна постановка і хороші танцівники
)))) Показати IP 11 Лютого 2015 22:41
Знаю уровень в Луцке! Точнее его отсутствие! Артисты хороши! Вы должны научиться понимать то что вам не нравиться не означает плохо! На вкус и на цвет фломастеры разные! Заделайте своё! Покажите как нужно? А потом поговорим бездари!
Dance Показати IP 12 Лютого 2015 15:44
Насправді дуже розчарована коментарями на рахунок Лускунчика!Прекрасний спектакль і ідея,і хореографія,і костюми з декораціями...І артисти в першу чергу!Київ-Модерн Балет відомий на всю Україну і далеко за її межами...І в кожному місті в них аншлаги і всі з нетерпінням їх чекають.Але ж куди нашому місту де всі "зірки" хореографії (особливо сучасної) до КМБ! В нас же всі геніальні танцівники, хореографи і поціновувачі мистецтва. Якщо ви далекі і нічого не розумієте в сучасному мистецтві, то тримайте свою думку при собі... Говорити всі вміють, а зробити хоч щось одиниці...Вам цього явно не дано.Тому далі сидіть на одному місці, вам це піде ТІЛЬКИ на користь!
Маша Показати IP 12 Лютого 2015 18:02
Щоб подивитися Лускунчик, я приїхала з Рівненської області. Хочу сказати, що волиняни повинні бути горді за своїх земляків, які працюють в Київ-Модерн Балет. Танцювати вміють всі, а танцювати геніально, красиво...тільки одиниці. Я отримала заряд енергії від виступу, костюмів, декорацій. а також поринула у світ прекрасної казки. Із нетерпінням буду чекати нових виступів балету, а хто не розуміє сучасного мистецтва то залишіть свої коментарі при собі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus