USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Молдова хоче підрахувати збитки від «російської окупації» Придністров'я

19 Січня 2018 23:04
Молдовська влада планує найняти міжнародну юридичну фірму для оцінки збитку від військової присутності Росії в Придністров'ї.

Про це заявив спікер парламенту Молдови Андріан Канду в інтерв'ю латвійському виданню Latvijas Avize, повідомляє Європейська Правда.

З його слів, Москві можуть пред'явити рахунок, який буде вимірюватися в мільярдах доларів. "Росія порушила міжнародне право", - наголосив Канду.

Він також повідомив, що у Придністров’ї, за підрахунками молдовської влади, перебувають 2000 російських військових-окупантів.

"Російські військові підрозділи є загрозою для безпеки, оскільки це незаконна військова присутність, така ж, як у Абхазії, Південній Осетії і Східній Україні", - сказав Канду.

Він додав, що молдовська влада намагається обговорювати це питання на міжнародному рівні і сподівається, що його піднімуть в ООН.

Нагадаємо, у серпні цього року постійний представник Молдови при ООН Віктор Морару повідомив в секретаріат ООН про намір країни винести окремим пунктом на розгляд ГА ООН питання про "повне виведення іноземних збройних сил з території Республіки Молдова".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus