USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Це чорна діра, через яку йшла контрабанда»: Ігор Палиця – про ймовірність нападу на Україну із Придністров’я

28 Квітня 2022 07:00
Народний депутат України, лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця розповів, чи є шанс у керівництва невизнаної республіки Придністров'я не зіграти в російську рулетку і не стати черговою маріонеткою та плацдармом путіна у збройній агресії проти України.

Своїми думками політик поділився у вечірньому ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини» 27 квітня.

«На наступний день після мого призначення губернатором Одеської області, 7 травня 2014 року, я їздив на територію Придністров’я. Тому що мені розповідали, що з цієї території Одесу атакуватимуть ворожі війська. Парубій розповідав казки, що туди приземлялися ворожі літаки.

Я ще не розумів, що небо над Придністров’ям закрите і залетіти вони можуть лише з території України або ЄС. Я ще тоді не розумів, що там всього 1500 блакитних шоломів росіян стоїть з 1993 року, які вже майже асимільовані. І військові склади, на яких знаходиться металобрухт 40-річної давності.

Я поїхав з керівником розвідки прикордонних військ Придністров’я, без охорони, тому що інакше я спав би і боявся, що на нас нападуть. Тоді президентом невизнаної республіки Придністров’я був Євген Шевчук. Ми з ним випили пляшку коньяку «Белый аист» і я дізнався, що вони не збираються на нас нападати», – зауважив Ігор Палиця.
Політик зазначив, що тодішній президент невизнаної ПМР розповів, що у них лише «п’яниці, дубосарські козаки та півтори тисячі російських військ, і більше нікого нема».

«Ми боїмось вашого «Правого Сектору», – сказав тоді, зі слів нардепа, президент невизнаної республіки Придністров’я Євген Шевчук.

Читати ще: «Ми потисли руки і я спав спокійно»: Ігор Палиця пригадав, як їздив до президента Придністров’я

«Я завірив його, що наш «Правий Сектор» не буде ні на кого нападати, а він – що з їхньої сторони так само. Щодо сьогоднішньої ситуації: чи можуть на території України бути ДРГ з Придністров’я? Так, безумовно. А чи є велика серйозна загроза військового вторгнення? Можливо, щось змінилося. Але я не вірю, що з території, яка ледве виживає, є така загроза», – підкреслив політик.

Читати ще: «Ця тварина не потрібна ніде»: Ігор Палиця – про заборону ОПЗЖ та обмін Медведчука на полонених

Він наголосив, що Придністров’я завжди було, наче чорна діра, через яку йшла контрабанда між Молдовою, Україною та Білоруссю.

«До прикладу, з Білорусі йшли цигарки на Чорноморський порт. Переадресовувались на Придністров’я і нібито там зникали. Потім ці цигарки заходили на територію України і відвантажувалися з моря. Всю контрабанду з Придністров’я контролював Петро Порошенко. Ми дозволяли невизнаному керівництву Придністров’я та бандам заробляти шалені мільйони. Протягом першого місяця мого губернаторського посту я зрозумів, як це відбувається.

Читати ще: Чому Ігор Палиця ненавидить Петра Порошенка? 4 факти

І коли ми хочемо навести в країні порядок, ми повинні його наводити не лише постфактум з друзями Медведчука, Козака, які незаконно видобували пісок на Львівщині. Хіба ж ми щойно дізналися, що вони видобували пісок? Хіба ми не знаємо, що так само незаконно видобувається пісок на Київщині? Хіба обов’язково щось має статися, щоб ми припинили ці оборудки?

Тому давайте спокійно, без агресії виправляти ситуацію. Я переконаний, що сьогодні і військові, і розвідка знають, яка там загроза. І вони зможуть їй протистояти. Але давайте хоча б економічно не дозволяти ворогам заробляти гроші, щоб вони не мали жодної надії фінансувати боротьбу з нами і вбивати українців», – акцентував Ігор Палиця.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus