USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

«Молюся за дітей і Перемогу вдень та вночі»: волинянка чекає з фронту двох синів

10 Липня 2023 08:13
У Катерини Михальчук із села Березичі на Любешівщині удень і вночі – одна лиш думка: аби якнайшвидше закінчилася війна, повернулися її соколики, які боронять Україну від російського окупанта. А ще один син, який змушений був виїхати з Донеччини, зміг знову із сім’єю проживати там, де вже пустив коріння, – у Часовому Яру.

На початку червня 2022-го мобілізували найстаршого із трьох синів – Віктора. Ніби ніж встромили в серце Катерини Максимівни, коли вона почула цю звістку. Як укопана, застигла на місці, з одним лише словом на вустах: «Синочку…» Ось так уже майже рік і служить Віктор Іванович у різних гарячих точках. Нині на Харківщині виганяє рашистського ворога з українських земель, пише газета Нове життя.
Натомість кілька місяців уже минуло, як сюди, в Березичі, перебрався середульший син – Василь. До того він мав сімейне гніздечко у Часовому Яру на Донеччині. Туди після навчання за направленням поїхав працювати в Державну службу з надзвичайних ситуацій. Але коли вже жити у прифронтовому місті стало не можливо, все покинув та повернувся на батьківщину.

Читати ще: «Я їх прошу – за малим дивіться»: волинянка чекає з війни трьох синів

«І в одну мить зостався без нічого… Бо ж ще раніше знайомі пересилали фотографії, на яких видно було, як постраждав будинок Василя. А тепер то й невідомо, чи він узагалі ще є…» – притишеним, сповненим жалю голосом каже жінка.

Нині ж у Любешеві за спеціальністю працює її син, то хоч він є підтримкою для батьків.

Із жовтня минулого року воює і наймолодший син цієї жінки – Сергій. Був і в Соледарі, і в Бахмуті. Він, як і належить за традицією, залишився із сім’єю у батьківському домі. Допомагав вести господарство: Михальчуки – споконвічні хлібороби-трударі. Обоє працювали в колгоспі, Катерина Максимівна потім трудилася соціальною робітницею у територіальному центрі, звідти й на заслужений відпочинок вийшла. Звичайна сільська сім’я. Сім’я, яку не оминула війна…
Читати ще: «Стримую сльози, щоб не тривожити синів», – мама двох захисників з Волині

«Хіба ж я могла колись подумати, що таке буде?.. Та хіба ж тільки я? Скільки таких матерів по всій Україні! Тому і вдень, і вночі молю Бога, щоби нарешті настала перемога, додому повернулися геть усі наші хлопці й дівчата, бо ж то чиїсь діти. Їх усіх чекають удома матері, як і я своїх», – зітхає жінка.

Ніяка робота не йде в руки, зізнається мати. За що не береться, а в голові тільки думки, як там сини, чи живі-здорові. То добре, як на зв’язок вийдуть, скажуть бодай слово. А буває, що і кілька днів гнітить страшне мовчання. І в такі хвилини, здається, материнське серце зупиняється, очікуючи найбажанішого дзвіночка та єдиного слова: «Живий».

Читати ще: Єдиним кулаком: на фронті воюють четверо синів, зять та троє онуків матері-героїні з Волині

«Ото дивилася по телевізору, як на Херсонщині місцеві люди зустрічали наших солдатиків, коли вони визволяли ті території. Жінки обіймали-цілували воїнів, раділи. Як же хочеться, щоб нарешті і ми тут стрічали так наших захисників, які повернуться із перемогою!» – із величезною надією у голосі каже Катерина Михальчук.

Бо ж так мріє мати, що нарешті зможе обійняти синів, які й у короткочасну відпустку ще не приходили з війни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus