USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Молодь не бачить підтримки держави, – депутат

15 Травня 2013 09:46
Молодь не має, як себе реалізовувати. Немає адекватних державних програм, а якщо і є, то на їх реалізацію не має коштів.

Про це заявив в ефірі телеканалу «Нова Волинь» депутата Луцької міської ради Павло Данильчук 14 травня.

Депутат наголосив, що однією з ключових проблем для молоді лишається відсутність доступного молодіжного кредитування. За його словами, раніше ця програма діяла і молоді люди хоча б кілька квартир, але могли отримати.

«Молодь, фактично, є на узбіччі – або орендує квартиру за ринковими цінами, або їдуть на заробітки, щоб щось накопичити, бо той рівень зарплат, який є у Луцьку, а це не найвищі зарплати, не дозволяє його придбати. Для молодих сімей – це не реально. Для молодих людей погана перспектива – «влазити» у боргові ями», - зазначив Данильчук.

За його словами, ефективність громадських організацій за останні роки зменшилась. «Залишилось лише декілька молодіжних середовищ на Волині, які ефективно працюють та виконують поставлені цілі. Добре, що вони є, але молодіжному руху потрібно розвиватися», - вважає депутат.

Він розповів, що міське управління сім’ї, молоді та спорту відновило проведення конкурсу на кращий проект від ГО та виділило на реалізацію молодіжних ініціатив 100 тисяч гривень.

«Хай це невеличка сума, втім громадські організації можуть хоч якісь проекти реалізовувати. Вперше в цьому році низька явка на конкурс проектів – лише 9, тому менше половини запланованих коштів будуть задіяні», - зазначає Данильчук.

На його думку, з усього цього випливає дві проблеми : перша – те, що ГО не зовсім професійні інституції – це люди, які об’єднувались за спільними ідеями і , можливо, хотіли б якийсь проект реалізовувати, але стикаються з бюрократією, яка їх спиняє. Друге – кошти, які організація може виграти в рамках конкурсу, йдуть через казначейство і часто ті гроші там і зависають, тому їх не можна було витратити на реалізацію задуманого.

«Особисті кошти, які члени організації вклали в реалізацію проекту, часто не повертала держава, як результат – низька кількість охочих мати справу з державними програмами», - наголошує депутат.

Він вважає, що молодь не бачить розуміння з боку органів державної влади, тому багато молодих людей бажають знайти роботу та виїхати за кордон - і це проблема державна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучани Показати IP 15 Травня 2013 10:02
Ще один совковий популіст. Не треба привчати до подачки від держави. Потрібно щоб молодь собі заробляла та купляла за ринковими цінами.
sdsgf до лучани Показати IP 15 Травня 2013 12:32
хороша порада, але ви ж знаєте як нині держава обмежує людям можливість заробляти
Комсомол. Показати IP 15 Травня 2013 16:58
Пусть тебе собака помогает

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus