USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни пригадали повстанські традиції

20 Вересня 2016 20:33
Всеукраїнські змагання «Теренова гра “СІЧ – сила і честь”» на території Холодного Яру відбулися вперше на Черкащині 15-18 вересня.

Участь в грі взяли 150 молодих хлопців та дівчат з різних куточків України. Тут були представники Волинської, Київської, Рівненської, Житомирської, Вінницької, Черкаської, Чернігівської, Кіровоградської, Тернопільської, Запорізької, Луганської, Львівської та Полтавської областей та делегація із міста Авдіївка Донецької області.

Організаторами заходу були Міністерство молоді та спорту, Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської ОДА за співпрацею з ГО «Всеукраїнський молодіжний рух «Національний Альянс», інформують у прес-службі ГО.

Впродовж 4 днів молодь відновлювала побут холодноярських повстанців: продумували тактику бою, ходили у розвідку, щоб знайти ворожу сотню, стійкували, щоб попередити напад суперника, боролись за прапор, атакуючи або обороняючи свій та не спали вночі, очікуючи напад.

Змагались між собою 2 команди: cотня «імені Гонти» та cотня «Легіон». Кожен з учасників мав нарукавну пов’язку, кольору своєї сотні, яка символізувала життя. Також кожна з команд мала прапор жовтого та голубого кольорів відповідно.

Невід’ємною частинкою теренівки стала третя сила «Залишенці»- це команда досвідчених гравців, які впродовж 4 днів проводили диверсії та тримали в напрузі обидві команди.

Не зважаючи на незнайомий терен, команди досить швидко знайшли одна одну. Загалом впродовж гри відбулось 4 бої між сотнями та безліч сутичок з третьою стороною. Перемогу отримала cотня «імені Гонти», здобувши прапор суперника та відбивши усі напади диверсантів і сотні «Легіон».

Особливим гостем цьогорічної гри став лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк. Музикант відвідав учасників на третій день гри та провів історичну лекцію для молоді.

«Шкода, що гра завершилась. Хоча моя сотня і програла, проте я отримав неабиякий заряд адреналіну на найближчий час. І тепер, що б там не було, я надаватиму перевагу подібним заходам, ніж іншим!» - поділився своїми враженнями учасник гри Олександр з сотні «Легіон».

Усі учасники отримали футболки, шеврони, книжечки про історію Холодного Яру та книги від Юрія Журавля. Кращі таборовики отримали прапори своїх сотень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus