USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Молодий лучанин врятував на морі трьох дітей. ФОТО

5 Жовтня 2013 11:30
Пластун-скаут куреня «Лісові чорти» Вадим Петрук з Луцька отримав бронзових хрест із рук головного пластуна світу Любомира Романкова. Той приїхав у Київ з Америки. Бронзовий хрест - найвища нагорода у Пласті, - інформує Gazeta.ua.

Торік 23-річний Вадим врятував життя трьом дітям, які тонули. У Євпаторії вітром віднесло в море надувний матрац із трьома дітьми – 2, 4 і 5 років. Вадим разом з товаришем Романом Ковалем витягнули дітей на берег.

Головний пластун світу 82-річний Любомир Романків, провідний винахідник у галузі хімії, автор 65 патентів, приїздить в Україну в середньому раз на рік. Цього разу він приїхав зі Сполучених Штатів, щоб вручити нагороду:
«Пласт впродовж року мав визначити, чи дійсно відбувся геройський вчинок. По-перше, були свідки на то. Потім то було перевірено і з міліцією, з безпекою морською, тож немає найменшого сумніву. У нас є свої сучасні та скромні герої, які рятують чужі життя. Хоч Вадим себе героєм не вважає».

Вадим каже, батьки врятованих дітей навіть не подякували пластунам: «Відбулися жартами. Мовляв, малі незабутньо поплавали на матраці».






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Кк Показати IP 5 Жовтня 2013 12:38
Бавляться собі: перевіряють, нагороджують.. На всі сторони світу трублять. Може батьки і мають в чомусь рацію?
Іванко до Кк Показати IP 5 Жовтня 2013 12:42
Назва збіговиська якась антихристиянська!
стб до Іванко Показати IP 5 Жовтня 2013 14:38
тому для нагородження чортів викликали попа, підстрахувались :-)
КОРТИК Показати IP 5 Жовтня 2013 12:43
Детей спас - Слава Герою,хвала мужеству Скаута.А родителей детей следовало сразу же утопить...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus