USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Молоко подорожчає

20 Серпня 2010 09:55
До вересня ціни на молоко перевищать 4 гривні за літр, що незвично для цього періоду часу. Це неминуче спричинить зростання цін на продукти.

На молочному ринку проблеми. Переробники відчувають дефіцит молока, що перешкоджає накопиченню його запасів для виробництва в зимовий період. Це вже позначилося на вартості закуповуваної сировини, - повідомив УБР.

Так, ще в кінці липня 1 літр в приватних господарствах коштував не більше 2,5 гривні. А зараз виробники продають його за ціною понад 3 гривні за літр.

У промисловому виробництві рівень цін ще в липні досяг 3,50-3,80 гривні за літр. «Виходить, що у нас, якщо подивитися цінову динаміку, грудень настав у липні-серпні», - розповідає президент Асоціації виробників молока Андрій Дикун.

Як правило, взимку молоко досягає максимальної ціни, оскільки надої різко знижуються, і зменшуються запаси накопиченої сировини у виробників молочної продукції. Для ринку це означає, що й надалі молоко буде дорожчати – пік падіння його ціни пройшов. «До вересня його вартість у приватних господарствах складе не менше 4-4,50 гривень за літр», - вважає аналітик компанії «УкрАгроКонсалт» Ольга Мозгова. Це означає, що на прилавках магазинів воно буде продаватися не менше ніж по 7 гривень.

У зв'язку з цим, прогнозує пані Мозгова, «продукти з більш високою доданою вартістю підвищаться в ціні на 10-15%».

На цінову політику вплинув ряд факторів. Перший - очікування сировинного кризи. У зв'язку з падінням врожаю в господарствах і загальним зростанням цін на зернові культури виробники молока врахували ризики зростання цін на корми.
Куди більш значимим чинником для виробників є подорожчання газу, яке відбудеться восени. Саме ця інформація розбурхала їх і змусила говорити про 30%-не зростання цін на молочну продукцію ще в липні.
Ще одна значна причина, яка впливає на маркетингову політику переробників, - очікування дефіциту молочних продуктів на ринку Росії. Адже там посіви більше постраждали від спеки, ніж в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Скажена Мама Показати IP 20 Серпня 2010 15:42
А ще подорожчає борошно, масло, м*ясо, олія, овочі, фрукти, консерви, куроче, ВСЕ! І ми перейдемо на те, чим природа нас радує: борщик з кропиви, млинці з лопухів, мед з кульбаби. Треба готуватися. В кого є рецепт салату з лободи??? ))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus