USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Молитовну кімнату у Луцькому «СІЗО» зробили доступною для всіх

20 Жовтня 2009 12:45
Усі ув’язнені Луцького слідчого ізолятора дістали можливість відвідувати молитовну кімнату. Для цього молитовну кімнату, відкриту ще у 2003 році, перенесли в режимний корпус. Про це 20 жовтня повідомляють «Волинські новини».
Як розповів начальник Луцького «СІЗО» Петро Козак, ще у листопаді 2003 року була відкрита молитовна кімната для засуджених. Однак потребу в духовному зціленні висловлювали й особи, яких утримують тимчасово.
Відтак керівництво слідчого ізолятора спільно з духівництвом Волинської єпархії УПЦ (МП), вирішили перенести молитовну кімнату Святої Великомучениці Анастасії Узорішительниці (покровительниці засуджених) в режимний корпус, щоб її могли відвідувати усі ув’язнені.
Сьогодні, 20 жовтня, священики на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Ніфонтом освятили у Луцькому «СІЗО» нову молитовну кімнату.
Богослужіння у храмі відбуваються щосуботи. Кожен із засуджених та ув’язнених, хто захоче відвідувати богослужіння, повинен написати заяву адміністрації «СІЗО», і лише після цього зможуть відвідувати богослужіння і долучатися до таїнств Сповіді і Причастя.
За словами начальника Луцького СІЗО, за період існування молитовної кімнати п’ятеро ув’язнених прийняли хрещення. Чотири на рік, у великі православні свята, у капличці проводитимуться святкові літургії.
Душпастирську роботу з ув’язненими проводять протоієрей Георгій Шевчук, протоієрей Валентин Марчук та  священик Богдан Гринюк.
Довідково:
Луцький слідчий ізолятор Управління державного департаментуУкраїни з питань виконання покарань у Волинській області працює з 1952 року.
На сьогодні у стінах Луцького СІЗО перебуває 40 засуджених та близько 370 ув’язнених.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus