USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

МОН заборонило без дозволу батьків залишати учнів на другий рік

2 Липня 2019 07:00
Залишити учнів на другий рік навчання в тому ж класі можна тільки за згодою батьків або законних представників дитини.

Про це пише портал Нова українська школа з посиланням на Порядок переведення учнів до наступного класу, затверджений наказом МОН за № 621 від 8 травня і зареєстрований в Мін’юсті 29 травня.

«Учнів 1-го або 2-го класів можуть залишити на другий рік тільки після звернення батьків до школи. Учнів від 3-го до 8-го класу можуть залишити на повторне навчання, якщо за результатами річного оцінювання вони отримали початковий рівень (1-3 бали) у вивченні одного з таких предметів: української мови, математики, алгебри або геометрії. У класах з навчанням мовами корінних народів і національних меншин цей перелік доповнюється мовою навчання», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення про повторне навчання приймають педагогічна рада школи і один з батьків учня.

У той же час повторно навчатися в одному і тому ж класі початкової або базової школи можна тільки один раз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus