USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

МОН змінить правила вступу до вишів: чого чекати у 2022 році

4 Жовтня 2021 08:58
В Україні зміняться правила вступу громадян до вищих навчальних закладів. За новими правилами вступна кампанія проводитиметься вже наступного 2022 року.

Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства освіти та науки, передає Главком.

Зазначається, що нові умови в МОН розробили, ґрунтуючись на досвіді вступу абітурієнтів у поточному році.

Проєкт постанови оприлюднено для громадського обговорення, а голова відомства Сергій Шкарлет зазначив, що розроблені зміни спрямовані на розвиток освітньої системи в Україні та підвищення конкурентоспроможності навчальних закладів країни.

Повідомляється, що в міністерстві планують зробити процедуру подачі вступних заяв простішою, а розподіл бюджетних коштів за різними галузями знань більш досконалим.

Крім цього, будуть розширені можливості бакалаврів для додаткового контрактного набору, буде переглянутий список обов'язкових для вступу предметів і посилена роль математики.

При цьому, у разі успішного прийняття проєкту Закону, вступна кампанія в наступному році пройде з меншою кількість копій документів, які на даний момент необхідно надати всім вступникам. Не потрібно буде готувати копії сертифікатів ЗНО та документів про вже отриману раніше освіту у разі, якщо відповідна інформація є в електронному вигляді.

Крім того, випускникам шкіл мають намір змінити терміни проведення ЗНО – наступного року тестування планують проводити в період з 23 травня по 15 липня.

Всього учасники отримають можливість скласти п'ять тестів, а додаткові предмети в наступному році можна буде пройти за власні кошти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus