USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Москва хоче обміняти Сенцова та Кольченка на двох ГРУшників

12 Вересня 2015 16:47
Російська сторона запропонувала Україні обміняти засуджених у РФ до 20 і 10 років в'язниці відповідно кінорежисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка. Натомість Москва хоче отримали двох ГРУшників, які нині перебувають під арештом у Києві.

Про це в ефірі каналу "112 Україна" розповів керівник центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан.

"Переговорна група "Офіцерського корпусу" минулими вихідними перебувала в Мінську і ми зустрічалися з окремими представниками суміжної сторони. Нам запропонували обмін засуджених уже в Росії Сенцова і Кольченка на двох ГРУшників. Ми донесли цю інформацію до керівництва. На сьогоднішній день пропозиція іншої сторони – провести цей обмін хоч завтра. Залишається справа тепер за нашою стороною", – уточнив Рубан.

Нагадаємо, 25 серпня у Росії оголосили вирок двом незаконно ув'язненим українцям – режисеру Олегу Сенцову та активісту Олександру Кольченку. Їх засудили до 20-ти та 10 років відповідно при тому, що державний обвинувач вимагав 23 роки для Сенцова і 12 для Кольченка.

Обох українців звинувачували у тероризмі. ФСБ затримала їх 11 травня 2014 року на акції протесту в Сімферополі. За деякий час активістів перевезли до Москви, у слідчий ізолятор у Лефортові. 25 серпня засідання суду відбулося у Ростові-на-Дону.



Нагадаємо, Москва свого часу офіційно відреклася від затриманих на території України ГРушників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus