USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Затриманим на Донбасі бійцям ГРУ продовжили термін арешту

21 Березня 2016 22:02
Голосіївський суд Києва продовжив арешт затриманих на Донбасі росіян Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва до 19 травня. Наступне засідання суду відбудеться 5 квітня.

Про це повідомляє «BBC Україна».

Перенесення розгляду справи пов’язане із заміною адвоката Александрова. Його попередній захисник Юрій Грабовський зник, а новий – Валентин Рибін - попросив додатковий час для ознайомлення з матеріалами.

Пан Рибін просив час для ознайомлення до 11 квітня, проте суд переніс засідання на 5 квітня.Окрім того, суд зобов’язав Службу безпеки України надати охорону адвокату Євгена Єрофеєва Оксані Соколовській.

До слова, 10 березня стало відомо про зникнення адвоката росіянина Александрова Юрія Грабовського, який мешкав у готелі в Одесі.

20 березня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що в аеропорту "Одеса" затримали одного з підозрюваних у викраденні Юрія Грабовського.Матіос заявив, що "спецоперацію з викрадення адвоката" провела "російська сторона". Консул РФ в Україні Олексій Грубий, який був присутній на засіданні суду у понеділок, у коментарі агенції "Інтерфакс" заперечив це звинувачення.

Батьки затриманого на Донбасі росіянина Олександра Александрова уклали угоду з новим адвокатом.

На засіданні суду у понеділок адвокат іншого затриманого росіянина Оксана Соколовська надала суду докази того, що їй погрожують невідомі, а тому попросила надати їй охорону СБУ. Суд задовольнив це клопотання.

Євгена Єрофеєва разом з Олександром Александровим затримали у травні 2015 року під час бою біля міста Щастя на Луганщині, в якому загинув український військовий.Чоловіки, як твердить прокуратура України, назвалися військовими ГРУ Генштабу Російської Федерації.

У міністерстві оборони Росії заявили, що ці люди раніше звільнилися з військової служби. Росія послідовно заперечує участь своїх кадрових військових у боях на сході України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Глибокопереконаний Показати IP 21 Березня 2016 22:35
Шоколадний щур і їх відпустить, щей гостинців в торбу наскладає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus