USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Російський суд присудив Сенцову 20 років колонії суворого режиму

25 Серпня 2015 15:22
В російському Ростові-на-Дону оголосили вирок українському незаконно ув'язненому режисеру Олегу Сенцову та активісту Олександру Кольченку, - повідомляє ТСН.

Сенцова засудили загалом до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму. Своєю чергою, Кольченка засудили до 10 років.

Український режисер Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко після оголошення російським судом вироку почали співати гімн України (на відео нижче).

На засіданні присутні близько сотні журналістів, окрім російських та українських, є представники преси х Британії, Голландії та інших країн. Також присутній український консул, дипломати Британії, Франції та ЄС. Як і на всіх засіданнях, поруч була мама Сенцова. Прокуратура вимагала для режисера Олега Сенцова 23 роки ув'язнення у колонії суворого режиму.

Для Кольченка вимагали 12 років ув'язнення. Вирок не є кінцевим, його оскаржуватимуть у апеляційному суді. Крім того, адвокати Сецова звернуться до європейського суду з прав людини, і наполягатимуть на повному виправданні режисера.







Нагадаємо, режисера Сенцова та активіста Олександра Кольченка російські спецслужби затримали в Криму в травні 2014 року. ФСБ оголосила, що вони є членами забороненої в Росії української організації «Правий сектор». Згідно з версією слідства, активісти планували вчинення диверсійно-терористичних актів у низці кримських міст, а в подальшому - знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач.

Обидва провину заперечують з дня їх затримання.

У ході суду Сенцов і один з головних свідків звинувачення, раніше судимий кримчанин Геннадій Афанасьєв, заявили про те, що їх жорстоко катували. Афанасьєв на суді відмовився від своїх свідчень проти Сенцова.

Звинувачення вимагало для Сенцова 23 роки суворого режиму, для Кольченко - 12 років.

Президент України Петро Порошенко, коментуючи вирок російського суду, висловив упевненість, що російські організатори судилища над українським режисером Олегом Сенцовим опиняться на лаві підсудних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Штефан,Луцьк Показати IP 25 Серпня 2015 16:06
Може колись амністія вийде?
Анонім Показати IP 25 Серпня 2015 21:22
Боже милий що це робиться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus