USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Москва переконала більшість росіян у причетності Києва до теракту, – ЗМІ

1 Квітня 2024 08:59
Понад 50% громадян Росії повірили в те, що відповідальність за теракт у підмосковній концертній залі Крокус Сіті Хол несе українська влада.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на опитування OpenMinds.

«Понад 50% з них вважає, що відповідальність за теракт несе українська влада. Водночас 27% респондентів поклали відповідальність на угруповання «Ісламська держава». Ще 6% респондентів звинуватили у теракті так званий колективний Захід: США, Велику Британію та НАТО», – йдеться у повідомлені.

При цьому, понад 75% респондентів вважають Путіна «найнадійнішим» або «цілком надійним» джерелом інформації щодо атаки на концертну залу.

Згідно з даними OpenMinds, молоді люди та респонденти, від 18 до 30 років, які виступають проти війни в Україні, більш схильні звинувачувати в нападі ІДІЛ.

Нагадаємо, теракт у підмосковному Крокус Сіті Холлі стався 22 березня. Його жертвами стали щонайменше 144 особи. Частину людей нападники розстріляли, більшість загинула під час пожежі. Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання Ісламська держава.

Голова ФСБ Олександр Бортніков доповів президенту Володимиру Путіну про затримання 11 людей. Серед них – четверо терористів, які безпосередньо брали участь у теракті. Це уродженці Таджикистану. Суд відправив їх в СІЗО.

Увечері 22 березня у підмосковному Crocus City Hall невідомі в камуфляжі відкрили стрілянину з автомата по людях. 23 березня терористи міжнародного угруповання «Ісламської держави» (ІДІЛ) заявили про свою причетність до теракту в російському «Крокус Сіті Хол».

Натомість директор Федеральної служби безпеки держави-агресора Росії (ФСБ РФ) Олександр Бортніков заявив, що українські спецслужби готували теракт у російському Підмосков’ї. Також він назвав начальника Головного управління розвідки України Кирила Буданова «законною ціллю» Москви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ПТН ХЛО Показати IP 1 Квітня 2024 10:35
хай згорить вся та клята москва!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus