USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Мої дружина і діти більше місяця не виходили з дому», – волинський піцайола з Риму

7 Квітня 2020 12:25
Волинянин, власник мережі піцерій у Римі, Львові та Києві Андрій Злотко розповів, чи доведеться йому звільняти людей під час епідемії і як італійська влада підтримує тамтешній бізнес.

Відзначимо, що Андрій родом із Іваничів Волинської області. 18 років тому, одразу після школи, приїхав в Італію на заробітки, а через десять – відкрив першу власну піцерію в історичному центрі Риму. Став чемпіоном Італії з піци, одружився на українці, разом вони виховують двох синів, відкрили в Римі три піцерії і по одній – у Львові та Києві.

Читайте ще: Волинянин годує італійців піцою у власному ресторані в Римі

«На вулиці, як у фільмі, – виходиш, нікого немає, – розказав Андрій. – Спершу люди несерйозно поставилися до загрози, тому сьогодні так багато заражених. Раніше парки були переповнені, а зараз запровадили штраф від 500 до 5000 євро. Мої дружина і діти вже більше місяця не виходили з дому. Я мушу їздити по роботі – заповнюю спеціальну автодекларацію, де вказую основні дані й мету поїздки».

Читайте ще: Волинський піцайола в Римі: про штрафи за прогулянку, собак в оренду та чому в Італії так багато загиблих

Чоловік поділився, що через карантин мусив закрити одну з трьох піцерій у Римі. На такий випадок державою передбачена мінімальна допомога підприємцям.

«Найголовніше – те, що держава нашим працівникам, які зараз змушені знаходитися вдома, виплачує 80% їхньої заробітної платні», – зазначив Андрій і додав, що дві його інші піцерії працюють лише на доставку.

Водночас чоловік зауважив, що ціни стабільні: «Піца «Маргарита» сім років тому в нас коштувала 5 євро, а зараз через доставку ціна становить 5,5 євро. На багато продуктів у постачальників знизилися ціни, адже попит – маленький».

Окрім того, Андрій відзначив, що в час епідемії багато людей розставлять для себе пріоритети.

«Я думаю, що зараз багато людей стануть добрішими, вони задумаються над тим, що робота – це не головне, адже є сім’я, близькі», – зазначив він.

Деталі – в сюжеті програми «Вікна» каналу СТБ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus