USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

МОЗ хоче прив'язати зарплату медиків до прожиткового мінімуму

16 Грудня 2020 12:10
У Міністерстві охорони здоров’я хочуть на законодавчому рівні затвердити рівень заробітної плати для медичних працівників. Відповідний законопроект був поданий відомством на розгляд уряду. Згідно з ним, заробітна плата медиків буде прив’язана до прожиткового мінімуму.

Про таку ініціативу розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 16 лютого, повідомляє Українська правда. Життя.

«На минулому тижні своїм колегам по уряду я надіслав законопроект, підготовлений МОЗом, який встановлює мінімальну заробітну плату та закріплює її в законі, яка буде прив’язана до прожиткового мінімуму», – розповів Степанов.\

Відповідно, заробітна плата медиків може зростати разом із рівнем прожиткового мінімуму населення.

«Тобто є прожитковий мінімум у державі, а 10 прожиткових мінімумів, наприклад, повинна складати мінімальна заробітна плата лікаря, аналогічно для середнього і молодшого медичного персоналу», – пояснив очільник МОЗ.

Станом на 1 грудня прожитковий мінімум на одну людину на місяць становить 2 189 гривень.

За словами Степанова, подібна практика уже існує в нашій країні. За аналогічним принципом нараз і нараховується заробітна плата працівникам прокуратури.

У міністерстві наполягають на цьому законопроекті, оскільки при формуванні бюджету, ця сума коштів не підлягатиме коригуванню.

«При формуванні бюджету сплачувати менше цієї заробітної плати буде неможливо», – додав Степанов.

Глава відомства зазначив, що при формуванні бюджету на цей рік, їхні вимоги щодо підвищення заробітної плати не були враховані.

Згідно з бюджетними запитом МОЗ, ставка лікаря повинна бути понад 20 тис. гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Прив'язати супруниху Показати IP 16 Грудня 2020 12:58
До кисневого балону і....
Дякуємо! до Прив'язати супруниху Показати IP 16 Грудня 2020 15:42
Нічого нормального при цій владі не буде ...
Народна прокуратура Показати IP 16 Грудня 2020 13:03
За загальним правилом, ідея непогана. Але в Україні ця схема не працює, бо у нас "найвидатніші" в світі юристи в уряді і народні депутати. До прикладу, така прив'язка розміру зарплати існує в законі про прокуратуру. Тож щоб обійти цю норму законодавці, приймаючи бюджет на 2021 рік, встановили для прокурорів окремо прожитковий мінімум на рівні 1000 грн., тоді, коли для звичайних громадян він складає 2400 грн. Тобто, механізм обману людей у нас працює прекрасно, аби лиш було бажання, і ніякі законодавчі гарантії не працюють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus