USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

МОЗ: студентам-медикам не будуть знижувати прохідний бал іспитів

21 Січня 2021 15:11
Цього року не буде зниження мінімального прохідного балу для студентів-медиків, які складатимуть ліцензійний екзамен «Крок».

Про це заявила на брифінгу заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, передає УНН.

«Всі можливі ризики від здачі сьогодні «Кроку» міністерством і Центром тестування мінімізовано. Встановлений рівень прохідного балу «Кроку» ми вважаємо таким, що є посильним для студентів, відповідає вимогам набуття професійної компетенції майбутніх медичних працівників. Тому, твердження про те, що необхідно знижувати прохідний рівень, не може розглядатися і зниження такого не буде», – сказала вона.

Наразі мінімальний прохідний бал на «Крок» становить 55,5 балів.

Додамо, цей ліцензійний інтегрований іспит включає один, два або три окремі тестові екзамени залежно від освітньо-кваліфікаційного рівня. Зміст тестових екзаменів ліцензійного інтегрованого іспиту затверджується щорічно Міністерством охорони здоров’я України і повинен відповідати освітньо-професійним програмам, які затверджуються Міністерством освіти України.

Майбутні фахівці рівня «спеціаліст» та «магістр» (лікарі, лікарі-стоматологи, фармацевти, лікарі-психологи тощо), послідовно складають три екзамени – «Крок 1», «Крок 2» та «Крок 3». Майбутні фахівці рівня «молодший спеціаліст» складають один екзамен – «Крок М». Майбутні фахівці рівня «бакалавр» послідовно складають два екзамени – «Крок М» та «Крок Б».

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України розробило тимчасові рекомендації щодо проведення іспитів для студентів-медиків та інтернів в умовах карантину.

Як повідомлялося раніше, студентам-медикам планували знизити порогові бали для проходження іспиту «Крок-1».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мохаммад Показати IP 31 Травня 2021 20:04
Як ви вже сказали, наразі мінімальний прохідний бал за "Крок" становить 55,5 балів. Ну, вони знижуються з 60% до 55,5%.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus