USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Студентам-медикам скасували обов'язкове відпрацювання

31 Травня 2017 20:24
Кабінет Міністрів України прийняв постанову, що остаточно скасувала обов’язкове працевлаштування студентів.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Уряду сьогодні, 31 травня, повідомляє Урядовий портал.

«Обов’язкове працевлаштування для решти студентів було скасовано ще минулого року, однак саме працевлаштування студентів-медиків залишили у зв’язку з позицією профільних установ. Тепер й студенти-медики можуть розпоряджатися собою після випуску та реалізувати своє конституційне право на вільний вибір місця подальшої роботи», – пояснила Міністр освіти і науки Україні Лілія Гриневич.

Рішення було прийнято у зв’язку зі змінами у законодавстві. Так, раніше Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо працевлаштування випускників» було скасовано норми щодо обов’язковості працевлаштування випускників вищих навчальних закладів.

Нагадаємо, що раніше студенти, які навчалися за державним замовленням, повинні були відпрацювати три роки на тому підприємстві, куди їх направив навчальний заклад за розподілом. У випадку, якщо випускник не мав бажання працювати, йому надавалося право відшкодувати гроші за навчання. Відпрацювання контролювалося фінансовою інспекцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
остап Показати IP 31 Травня 2017 20:31
Це держава оплатила йому навчання, а в село працювати він не хоче їхати. Там медицини не буде. І люди там не такі як в Києві(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus