USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мріяв стати офіцером і готувався до весілля: спогади про загиблого воїна з Волині

19 Червня 2020 13:03
Волинянин Ілля Струк із легендарного 503 окремого батальйону морської піхоти, який захищав Україну на Донбасі з 2014 року, загинув на бойовому посту. Він багато чого не встиг: відсвяткувати свій день народження, створити родину, вивчитися на офіцера й відчути смак Перемоги. Однак молодий воїн кожною хвилиною свого життя наближав цю Перемогу.

Як жив і загинув 25-річний морпіх – у матеріалі OBOZREVATEL.

Ілля Миколайович Струк народився 1 серпня 1995-го року у селі Льотниче Володимир-Волинського району Волинської області.

Захищати Україну від російської агресії він вирушив серед перших, ще у 2014 році. Тоді йому було всього 19 років. Матрос 503 окремого батальйону морської піхоти служив у підрозділі гранатометником.

«Людина-війна. Сьомий рік на фронті, з якого так і не повернувся», – пізніше писатимуть про воїна ті, хто його знав.

Життя його обірвалося 17 червня 2020 року. Цього дня ворог знову порушив режим повного припинення вогню. Згідно з офіційним повідомленням командування ВМС ЗСУ, Струк перебував на бойовому чергуванні на одній із позицій підрозділу. Внаслідок обстрілу він отримав поранення, яке виявилися несумісним із життям.

А відомий волонтер Серж Марко уточнив, що причиною смерті воїна стала випущена ворогом снайперська куля.

«Він був одним із найщиріших людей, яких я знаю. Вмів вислухати. Був доволі набожною людиною. Не скажу, що хлопець був душею компанії, але він завжди підтримував усі наші починання. Ми з ним жили в одній кімнаті. І коли йшлося про те, щоби скинутися й купити щось, аби прикрасити наш побут, Іллюха лише за. Він завжди був, як кажуть, «за будь-який кіпіш, окрім голодування», – згадує близький приятель загиблого воїна Андрій.

За словами побратима Іллі, юнак був сповнений мрій та планів, прагнув пов’язати життя з армією і збирався створити родину.

«Останні пів року Іллюха почав активно займатися спортом. Бігав, приводив себе до ладу, бо планував весілля... Збирався вступати на офіцера. З боку начальства у нього було «зелене світло»... Йому не вистачило буквально місяця до вступу. Документи він уже подав. І не встиг», – розповів товариш.

Як згадують друзі загиблого воїна, з Іллею було просто. Він ніколи не уникав роботи, не шукав відмовок, а брав і робив. Юнак завжди готовий був прийти на допомогу. І дуже любив пожартувати, хоча його почуття гумору розуміли не всі.

«Гумор у нього був досить специфічний. Не всі його розуміли. Кожен ранок у нас із ним починався з невеликої веселої словесної «дуелі». І лише потім ми, вже заряджені позитивом, разом ішли снідати... Це була хороша людина. Дійсно хороша», – каже бойовий побратим Іллі.

«Спи, брате. Твій патруль закінчено. А твої брати продовжать уже відкритий рахунок. Ми ж пам’ятаємо, так? Про десять за одного? Ти прагнув дотримуватися цього правила. Тепер убиватимуть за тебе», – написав Серж Марко.

«Братику, ми ніколи не забудемо тебе! І зробимо так, щоб ворог теж запам’ятав!» – підтверджують слова волонтера воїни 503 ОБМП.

І в тих, хто знає про славний бойовий шлях «борсуків» на чолі з комбатом Вадимом Сухаревським (перший відкрив вогонь по російських окупантах), сумнівів немає, що цю обіцянку морпіхи виконають.

Нагадаємо, Ілля Струк загинув під час виконання бойового завдання у зоні ООС на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus