USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мужніх лучан нагородили відзнаками та орденами

5 Грудня 2015 14:10
До 24-ої річниці Збройних Сил України лучани отримали відзнаки та ордени. Серед нагороджених і ті, хто «горловину» війни проходить вдруге.

Урочистості з нагоди 24-ої річниці Збройних Сил України відбулися сьогодні, 5-го грудня, в актовій залі готелю «Профспілковий».

На захід прийшли більше сотні учасників Луцького громадського формування «Варта Порядку», які щоденно оберігають спокій містян під час цілодобових патрулів. Кістяк організації – афганці, воїни АТО.

Серед відзнак, які вручали, були такі: «За службу державі», «За доблесть та звитягу», «За оборону рідної держави», «Захисникам Вітчизни», «Ветеран війни». Також передавали медаль «За звитягу» та орден «Єдність та воля».

За мужність та героїзм присутнім подякував перший заступник Голови правління Луцького громадського формування «Варта Порядку» Юрій Зотов.

«6-го грудня відзначається День Збройних Сил України. Це наше свято – захисників рідної землі, які стоять на варті захисту державного суверенітету. На наших військових покладена священа місія боронити рідну землю. І Збройні Сили свідчать про те, що вони з честю виконують свій обов’язок. Водночас, всьому світу нагадують, що Україна – у надійних руках. Своєю чергою, народ вдячний усім, хто захищає нашу землю від ворожих посягань. Основний склад членів громадського формування «Варта Порядку» – це ветерани Збройних Сил, воїни-інтернаціоналісти, учасники бойових дій різних військових конфліктів та нове покоління тих, хто воює на сході – бійці АТО. Ми бачимо, що вони виявляють високий патріотизм, витримку та відповідальність. А пройшовши через «горловину» війни – не заспокоїлися й стали на захист громадського порядку та безпеки міста. Честь вам і хвала!», – звернувся до присутніх Юрій Зотов.
Серед тих, хто отримав орден – учасник АТО, член ГВ «Варта Поярдку» Ігор Заікін, старший сержант, командир танка, який прикривав відхід «кіборгів» з Донецького аеропорту, викликаючи вогонь на себе.

«Я був у різних місцях Луганської та Донецької областей – від Маріуполя до Попасного. Було там по-різному, служив у танковому батальйонів. Якщо порівняти те, які були бойові дії у 1991-му році, коли я був на Кавказі у Нагірному Карабсі, й ті, що відбуваються у нас на сході, то за кордоном – дитячі іграшки. Після повернення додому у мене швидко пройшов процес адаптації, адже добрі люди мені підказали долучитися до ГФ «Варта Порядку», і зараз я – в організації. А це дозволяє займатися корисною справою та не думати про пережите. Окрім цього, ти знаєш, що поряд з тобою надійні люди, які завжди підтримають й підставлять надійне плече», – розповів Ігор Заікін.
Привітав захисників Вітчизни й керівник ГФ «Варта порядку» Олександр Тиводар. Він наголосив, що хоча держава і декларує соціальне забезпечення воїнів АТО, втім, на ділі це не завжди відповідає дійсності. Саме тому чоловік закликав не нехтувати «рукою допомоги» й відгукуватися на програми, які діють в Луцьку для демобілізованих.

«У нас є такі хлопці, які пройшли Іловайськ, Дебальцеве, Донецький аеропорт та інші «гарячі точки». На жаль, держава сьогодні не особливо піклується про ветеранів, про тих, хто встав і пішов на захист держави. Тому не відкидайте допомогу тих, хто її пропонує, і не потрібно соромитися звертатися. Для прикладу Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» має чимало програм підтримки для воїнів АТО та їхніх сімей. Зокрема, йдеться про безплатну допомогу від психологів, адже не всі можуть швидко адаптуватися. Не соромтеся, звертайтеся. Окрім цього, Ігоря Палицю обрали головою обласної ради, тому там буде зовсім інший напрямок соціальної допомоги, значно якісніший, бо в кожного з вас є багато проблем, які держава не вирішує», – сказав Тиводар.
Зауважимо, що заради належного забезпечення громадського порядку в Луцьку правоохоронці останнім часом тісно співпрацюють з представниками ГФ «Варта порядку». Так, вулиці Луцька щовечора спільно патрулюють міліціонери та представники громадського формування «Варти порядку», причому протягом останніх трьох місяців разом із «Вартою» на патрулювання виходить всього один міліціонер на все місто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Луцьк Показати IP 5 Грудня 2015 14:32
Все эти "железячки"- не государственные награды. Вы забыли указать такую мелочь.
Фотін Показати IP 5 Грудня 2015 15:37
Цікаво чи привітає держава свох захисників? Чи знову перекладатиме це на плечі громадських формувань. Хлопців вітаю!!!!!!. Дякую що ВИ є. І що підростаюче покоління має достойний приклад мужності, патріотизму, самовідданості рідній країні.
Олекса Вільний Показати IP 5 Грудня 2015 15:43
Слава Україні!!!! Героям Слава!!!! Щасливий з того, що багато моїх побратимів сьогодні живі!!! І що вони не забули присягу , що стоять на інтересах держави навіть в мирних областях( доречі вони є і в Варті і в Самообороні і в ДУКу). Вітаю всіх з днем Збройних сил УКРАЇНИ!!!!!!!!!!!!
А Показати IP 5 Грудня 2015 15:53
А чому на крайньому фото закрили, хто підписав цей наказ? Скромність чи страх?
Журналіст до А Показати IP 5 Грудня 2015 16:37
Так папери на столі лежали, навіть не звернув увагу на , головне ж тут інше!
Волянюк Олександр Показати IP 5 Грудня 2015 16:05
Даний наказ підписано Тиводаром О.О. головою правління ГФ "Варта Порядку".
anet Показати IP 5 Грудня 2015 17:35
Вітаємо Вас, наші захисники! Дякую за те, що Ви з нами, і за те, що маю честь жити разом із Вами в одному місті! Слава Україні! Героям Слава!
Слава з народу Показати IP 5 Грудня 2015 18:02
І знову влада забуває про своїх героїв, ніякої віддачі за те що хлопці віддали своє здоровя і життя. Я думаю що хлопцям було приємно, що про них незабувають. Слава Україні ! Героям Слава!
Петя Показати IP 5 Грудня 2015 20:46
ЗахІсник - неграмотно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus