USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Музика для душі: джем-сейшн від джазменів у Луцьку

29 Серпня 2015 12:00
Після офіційного завершення першого дня VIII Міжнародного фестивалю «Art Jazz Cooperation», який стартував у Луцьку, на лучан та гостей міста чекав джем-сейшн від кращих джазменів України та Польщі у стінах шоу-бару «Skybar». Вільним форматом гри прийшли насолодитися десятки лучан та гостей міста.

Цьогоріч на фестиваль приїхали найкращі музиканти з України і Польщі. Дводенна програма передбачає чимало цікавих виступів. Так, у перший день лучан дивували гурти Lutsk Jazz friends (Луцьк) та Аліна Багінська (Київ), «Джазові історії з Олексієм Коганом», «Анна Чайковська та Acoustic Quartet» (Україна) «Tomasz Wendt Quartet» feat. Тарас Баковський (Польща).

Опісля, всіх охочих запросили послухати джазових ритмів, які грали у форматі джейм-сейшену. Це, свого роду, спільна послідовна та загальна імпровізація на задану тему. Простими словами, музиканти збираються і грають без особливих приготувань. Зазвичай вони відбуваються після концерту, при зустрічі на гастролях декількох музичних колективів, коли після концертів музиканти збираються разом пограти і поімпровізувати у вільному стилі. Таким шляхом вони знайомляться один з одним як професіонали, демонструючи свою майстерність.

Окрім того, джем-сейшени часто використовуються для створення нового матеріалу, пошуку підходящого аранжування, або просто для зустрічі та спільної практики. Джем-сейшени можуть базуватися на вже існуючих творах і формах, або бути повністю імпровізаційними.

Луцький джазмен Антон Шухман каже, що першою чергою такий формат вирізняється свободою гри:

«Люди приходять, задають певний мотив, тему. Тобто, повна імпровізація – кожен по черзі вставляє своє соло чи інший елемент».
Юнак не виступав у рамках першого дня фестивалю «Art Jazz Cooperation», проте залюбки прийшов пограти у вільнішому форматі опісля закінчення «офіційної» частини музичного дійства.

Серед слухачів була і європарламентарій з Англії Джулія Уорд. У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини депутат Європарламенту та член Комітету з питань культури, освіти та громадянського суспільства розповіла, що у Луцьку вона вже вчетверте, а тому за цей час встигла «подружитися» з містом.
Пані Уорд зауважила, що їй дуже подобається джаз, а тому вона із задоволенням відвідала музичне дійство, яке тривало весь вечір у стінах луцького Замка Любарта. Попри те, що її поїздка насичена робочими зустрічами та справами, європарламентарій знайшла час для музики. Також Джулія Уорд планує у рамках фестивалю «Art Jazz Cooperation» насолодитися творчістю кращих джазменів України та Польщі і завтра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
олександр Показати IP 29 Серпня 2015 19:20
дуже атмосферно було,дякую вам за прекрасну ніч.
Автомайдан Показати IP 29 Серпня 2015 20:59
Дякуюємо, було дуже файно!
ГАНЬБА вор.владі Показати IP 1 Вересня 2015 10:07
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus