USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скільки зібрали за день джаз-фесту на лікування волинського розвідника

29 Серпня 2015 09:24
6762 гривень благодійних пожертв вдалося зібрати волонтерам у рамках першого фестивального дня Art Jazz Cooperation. Особливістю цьогорічного традиційного музичного дійства став безкоштовний вхід для всіх охочих. Натомість, у рамках дійства збирали пожертви небайдужих на лікування волинського розвідника Сергія Омельчука, який був важко поранений під час виходу з Іловайського котла. Цими днями річницю трагедії зі скорботою пригадують українці.

Як розповів організатор фестивалю, президент луцького джаз-клубу Олег Баковський, цьогоріч фестиваль – для нього дуже специфічний, адже вхід - вільний, але під час заходу збирають кошти на лікування. Рік тому боєць Олексій Омельчук, для якого відбувався збір грошей, отримав поранення в іловайському котлі. Тому й фестиваль – з сумним акцентом. А захід розпочався з хвилини мовчання за загиблими під Іловайськом.

Одним з ініціаторів збору коштів став волонтер на журналіст інформаційної агенції ZIK Мирослав Ватащук. Долучилися до збору коштів громадський діяч Ірина Кулагіна, боєць батальйону «Азов» Олексій Кушнєр і журналіст Інформаційного агентства Волинські Новини Іван Савич.
Загалом, спільними зусиллями лише за перший день проведення фестивалю вдалось зібрати 6762 гривень. Цю суму, а також кошти, отримані під час другого дня фестивалю, передадуть волонтерці Наталії Ариванюк, яка опікується пораненими бійцями.

До слова, ті, хто не потрапили на фестиваль, проте хочуть посприяти якнайшвидшому виздоровленню волинського Героя, можуть пожертвувати будь-яку суму коштів на волонтерський рахунок. Картка «ПриватБанк» № 4149 - 4978 - 3453 - 2105 (отримувач: Ватащук Мирослав Васильович)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus