USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Ми – грузини та українці – понад усе любимо свободу», – грузин-тероборонівець з Волині

22 Червня 2022 07:00
Георгій Кірія із позивним Гурген нині служить в лавах 100-ї Окремої бригади територіальної оборони Волині.

Під час російської агресії 2008 року він пішов захищати Грузію 17-літнім юнаком, пишуть на сторінці бригади.

10 років потому – 2018-го – уже змужнілий юнак приїхав на Волинь провідати дядька й тітку, які давно перебралися в Україну. І… залишився, зустрівши волинянку Інну, яка невдовзі стала його дружиною.

Георгій давно подав документи на одержання українського громадянства, та станом на 24 лютого 2022-го «тризубого» паспорта ще так і не одержав. Проте це не завадило йому в перший день війни нашвидкуруч зібрати наплічник, обійняти дружину і трирічного сина Артема й вирушити до військкомату – захищати тепер уже рідну Україну.

«Тоді – 2008-го – я не міг багато зробити. Бо був ще надто молодим і зеленим солдатом. Нині ж у мене вже набагато більше життєвого досвіду, тож зможу зробити набагато більше», – впевнено каже Гурген.

Він додає: у такій ситуації вдома просто не всидів би.

«Ми – грузини та українці – понад усе любимо свободу! А росіян я ненавиджу, бо бачив, які звірства вони чинили у Грузії 2008-го. І знаю, які звірства вони чинять нині в Україні», – емоційно каже народжений у Кутаїсі боєць 100-ї ОБрТрО Георгій Кірія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus