USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Ми – найкращі!» Чотири тисячі студентів Університету імені Лесі Українки склали обітницю. Фото

9 Вересня 2023 14:37
4017 юнаків і дівчат, які показали найвищі досягнення в навчанні, вступили на 15 факультетів, у два інститути і Фаховий коледж технологій бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Посвяту першокурсників і магістрів організували 9 вересня на стадіоні Лесиного вишу. Привітати студентів прийшли друзі та близькі, духовенство, представники міської та обласної влади.

Насамперед майбутні здобувачі освіти склали обітницю студента Університету імені Лесі Українки, присягнули на вірність у навчанні та праці своїй альма-матер.

«Ми складаємо обітницю студентів Волинського національного університету імені Лесі Українки. Бути гідними студентами університету – присягаємо! Сумлінно виконувати наші обов’язки – присягаємо! Берегти та розвивати традиції Волинського національного університету імені Лесі Українки – присягаємо! Поважати і шанувати викладачів – присягаємо! Бути патріотами своєї держави, примножувати славу України творчими успіхами та науковими дослідженнями – присягаємо!» – зазначено в тексті обітниці.
З благословенням до першокурсників і магістрів звернувся митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

«Передусім хочу подякувати студентам і батькам, які вірять у нашу українську освіту. Те, що ви сьогодні тут, – це і є ваш патріотизм. Те, що ви обрали цей університет, свідчить про вашу любов до рідної землі, про довіру до професорсько-викладацького складу, – сказав владика. – Бажаю, аби ваше навчання було плідним, щоби ваша праця приносила вам велике натхнення».
У Лесиному виші плекають традиції ще луцьких братських шкіл, волинської гімназії та Острозької академії, тут пишаються відомими волинянами, досліджують і пропагують спадщину Лесі Українки, Олени Пчілки, Михайла Кравчука, Ігоря Стравінського, В’ячеслава Липинського та багатьох інших, наголосив ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось.

«Ви вступили до університету, який серед 360 закладів вищої освіти України в консолідованому рейтингу займає 17 позицію. Ви вступили до університету, який увійшов у десятку найкращих класичних університетів України. У нас – найкращі викладачі та найкращі студенти, – наголосив Анатолій Цьось. – Пам’ятайте впродовж усього свого життя: ми – найкращі!»
Поряд із навчанням студенти будуть волонтерити та допомагати Збройним силам України, акцентував ректор. Додав, що студенти зможуть поєднувати теоретичне та практичне навчання, здобуття освіти в Україні та за кордоном.

«Щиро вітаю всіх із початком нового навчального року. Бажаю гарної освіти, насиченого студентського життя, реалізації всіх планів і проєктів, а найголовніше – перемоги та миру», – зазначив ректор Анатолій Цьось.

Він вручив грамоти студентам, які відзначилися найвищими рейтинговими балами та спортивними досягненнями.
Із вітальними словами до присутніх першокурсників, магістрів, їхніх батьків та викладачів звернулися народна депутатка Ірина Констанкевич, заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, очільниця управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Наталія Матвіюк, військовослужбовець 204-ї севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна Петро Глушко та голова Студентської ради університету Максим Пивоварчук.
«Велика університетська сім’я збагатилася новими студентами. Вони зробили правильний вибір – обрали найкращий університет, обрали Україну, обрали майбутнє української нації, – зауважила Ірина Констанкевич. – Хочу, щоби ми усвідомлювали: щастя стояти сьогодні на цьому стадіоні ми маємо завдяки зусиллям мільйонів людей, які зараз виборюють нашу незалежність, наш суверенітет, боронять нашу країну. Ми складаємо великі слова подяки захисникам і захисницям України. Також вважаю, що ми маємо подякувати тим, хто навчався в нашому університеті в попередні десятиліття та творив його традиції. Це наша основа, це наша сила».
Церемонія завершилася пісенними та танцювальними вітаннями, а також традиційним підкиданням у небо академічних шапочок.

Ольга ШЕРШЕНЬ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus