USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ми не бачимо наближення кінця війни, – Зеленський

6 Травня 2022 21:16
Президент України Володимир Зеленський вважає, що немає ознак швидкого завершення російсько-української війни.

Про це він заявив6 травня,виступаючи перед фахівцями Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House, пише Українська правда.

"Сьогодні 72-та доба повномасштабної війни, і ми не бачимо кінця війни поки. Ми не відчуваємо і не бачимо жодного бажання від російської сторони, щоби завершити її. І ми не бачимо задовільних вирішень щодо викликів, які спровокувала Росія цією війною.

З 24 лютого не було жодного дня, щоб ми не вели переговори щодо надання нам зброї, посилення санкцій проти Росії тощо. І не було жодного дня, коли ми б не вели перемовини щодо безпечного виходу і "зеленого коридору" для людей, які перебувають в облозі в Маріуполі", – зазначив український лідер.

Президент пояснив, що Україна прагне досягти перемоги у війні якомога швидше, відновити свою територіальну цілісність та розпочати відбудову зруйнованого майна, зокрема за кошти, конфісковані в Росії.

Зеленський висловив жаль, що понад два місяці українській владі доводиться говорити про ті самі речі, які здатні зупинити російську військову агресію, але світ спершу довго вагається, лідери дискутують, а зрештою погоджуються з думкою України. Президент згадав як приклад довгі суперечки довкола нафтового ембарґо, щодо якого більшість країн спочатку висловлювали категоричну відмову – навіть розглядати таку можливість. Але тепер ембарґо вже закладене в наступному пакеті санкцій з боку Євросоюзу, тоді як США і Велика Британія вже ухвалили рішення про припинення імпорту російської нафти і нафтопродуктів.

Крім того, Володимир Зеленський висловив думку, що Росія не боїться покарання за скоєні воєнні злочини, бо сподівається на імунітет через володіння ядерною зброєю.

"Чому Росія все це робить? Тому що там думають: якщо для них і настане відповідальність за такі злочини, то хіба що через десятиліття. Вони просто не вірять, що міжнародна спільнота здатна притягнути до відповідальності за воєнні злочини тих, хто має ядерну зброю", – зазначив він.

Зеленський підкреслив, що Росія показала, що зневажає всі міжнародні конвенції, системи міжнародного права, захисту прав людини, недоторканності державних кордонів і суверенітету.

Тому, на його думку, західні партнери України повинні об’єднати зусилля та пришвидшити міжнародні розслідування та суди щодо покарання воєнних злочинців Росії. Хоча президент визнав, що правосуддя в міжнародному праві зазвичай не відбувається швидко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Жива людина Показати IP 6 Травня 2022 22:58
"МИ НЕ БАЧИМО НАБЛИЖЕННЯ КІНЦЯ ВІЙНИ, – ЗЕЛЕНСЬКИЙ"...ііііі?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus