USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Ми не матимемо чим годувати дітей». Луцькі ресторатори передали ноту протесту уряду

11 Листопада 2020 11:35
Луцькі ресторатори передати ноту протесту представникам Волинської облдержадміністрації. Це звернення, яке підписали 7 тисяч осіб, передадуть прем’єру.

Нагадаємо, сьогодні, 11 листопада, працівники ресторанів і кафе вийшли на протест під стіни облдержадміністрації. До протестувальників вийшли представники ОДА та запросили ініціативну групу до переговорів.

Луцький ресторатор Роман Хорзов акцентував, що представляє прекрасних людей, які сьогодні борються за свої права, зокрема конституційні. Він наголосив, що ресторатори – не злочинці, з якими потрібно боротися з автоматами.

«Ми вважаємо себе законослухняними. Наша сьогоднішня акція дуже мирна, повірте. Ми прийшли висловити своє обурення. Не можна лишати до 10 тисяч волинян без роботи, без засобів до існування. Це не тільки працівники кафе, постачальники, а і їхні близькі. Прошу сприяти скасуванню часових обмежень роботи ресторанів. Ми не можемо цього витримати, ми сплачуємо податки, приймаємо людей на роботу, ми просимо лише дати нам працювати», – сказав він.

Та додав, що попри численні обмеження на працівників кафе та ресторанів накладають величезні штрафи.
Він передав заступникам голови ОДА ноту, яку за день підписали 7 тисяч людей.

Ресторатор додав, що сьогодні на протесті присутні близько двох тисяч людей, які вийшли на вулицю добровільно.

Представниця підприємців з Володимира-Волинського наголосила, що на сьогодні вони позбавлені будь-яких прибутків.

«Прошу, якщо ви нас закриваєте, то компенсовуйте наші збитки. Адже ми дотримуємося всіх карантинних вимог», – зазначила вона.
Ресторатор Олег Іванюк наголосив, що сьогоднішній протест – це не бунт рестораторів, а бунт людей.

«Чому саме ресторанний бізнес хочуть максимально зажати?» – запитав він.

За його словами, обурює те, що до працівників ресторанів і кафе ставляться як до злочинців, і боротися з ними приїжджають з автоматами.
Своєю чергою, заступник начальника ГУНП України у Волинській області Сергій Козак наголосив, що передбачено, що групи реагування не можуть нести службу без зброї.

«Ми не вигадуємо ці постанови, але ми їх виконуємо», – сказав він.

Заступник голови ОДА Анатолій Костик натомість нагадав, що тільки вчора в області померли 11 волинян від коронавірусу. Та наголосив, що потрібно зважати на те, що треба рятувати життя.

В. о. керівника департаменту охорони здоров’я Людмила Тимощук акцентувала, що кожного дня кількість хворих збільшується, а більшість людей, на жаль, навіть не носять маски правильно.

На це один із підприємців відповів, що можна говорити про коронавірус, живучи на зарплату.

«Я залежу від виробітку, який зараз не отримую. Мені не страшний коронавірус, мені страшно, що завтра я не матиму чим годувати своїх дітей», – поділився він.
Заступник голови ОДА Олександр Троханенко запевнив, що донесе до уряду вимоги підприємців області.

«Є певні обмеження. Я також за народ, аби ви працювали. Я бачу недостачі по ПДФО. У нас поки є обмеження по червоній зоні... Я розумію вас і обіцяю, що сьогодні донесу вашу позицію. Незабаром вам дадуть відповідь. Вважаю, що ви маєте працювати», – зазначив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
янеробот Показати IP 11 Листопада 2020 11:45
нічого страшного, нехай будуть скромніші, Хорзов особливо. До речі, на якому авто він приїхав?
Євробидло до янеробот Показати IP 11 Листопада 2020 12:07
Яка різниця на якому авто він приїхав - якщо він пропагує правильні ідеї???
Ідея до Євробидло Показати IP 11 Листопада 2020 18:29
Бо це лицемірство
Євробидло до янеробот Показати IP 11 Листопада 2020 12:08
Так само спитай на яких автівках приїхали працівники облдержадміністрації?
Вак до янеробот Показати IP 11 Листопада 2020 12:37
Хіба це важливо на якому? Я Рому знаю, як дуже порядну, освічену, розумну та послідовну людину. Успішним у бізнесі. І не смердіть тільки, що у нього куча працівників не оформлені офіційно. Зараз таке багато де і у мене теж на виробництві. Добре хоч перестали навідуватись з перевірками - хватило розуму. Якщо закрити це те, то буде біда. Дефолт не за горами.... Доречі щось зараз про це мовчать. Бізнес зараз у торбі. Нехай він не ідеальний, але там є люди (тати і мами) які мають роботу і отримують зарпату - нехай, чорт забирай, і не офіційну. Щімити не той час....
Борат до Вак Показати IP 11 Листопада 2020 15:31
ха-ха, любитель хавна**ача, ой, ні, бізнесмен підтягнувся
Ау до Борат Показати IP 11 Листопада 2020 23:03
Шкода Вас... Темінь...
Вася Показати IP 11 Листопада 2020 12:12
Ага думають тільки про себе !!! А те що люди вмирають від цієї хвороби їм байдуже ????!!!
Власюк Олена Показати IP 11 Листопада 2020 12:13
А салони краси будуть в суботу працювати ,?
Люди Показати IP 11 Листопада 2020 12:29
Хай свої авто продадуть то з голоду не помруть. З такими цінами як в ресторані то ще можуть роками жити власники .
Громада до Люди Показати IP 11 Листопада 2020 12:48
Вам ж чітко сказали, відстоюють позицію самих людей. Власники переживуть. Це навіть не обговорюється. Мова йде про працівників ресторанної сфери. Їх просто позвільняють або залишать без зарплати. А тоді так, власники без проблем зможуть пережити період карантину не зважаючи на закриття. А ось чи зможуть пережити цей період звичайні наймані працівники?
янеробот до Громада Показати IP 11 Листопада 2020 15:27
Ви не розумієте? Якщо власники без проблем змогли б пережити період карантину - тоді вони б не виходили нікуди. Плювати їм на працівників. Звільнять - нових наймуть. Їх жме тільки свій прибуток.
Марія Іванівна, м. Л Показати IP 11 Листопада 2020 12:39
Я вже сиджу без роботи 8-м місяців на одну нещасну пенсію - 2000 грн. і не здихаю, а навчилася виживати. Нехай тепер вони наші славні бізнесвумени, бізнесмени поживуть на 2000 грн. у місяць. До речі у кожного другого підприємця є автомашина, а у деяких торгашів по дві та по три автомашини є, то нехай одну зі своїх авто продадуть, і їм хватить рік жити бе проблем як у Господа за пазухою. От привикли скаржитись на життя та бігати, як так зразу з плакатами агітувати і бастувати на вулицю або до міської мерії, блокувати громадський транспорт. Можуть так само як я, як всі люди ще 8-м місяців сидіти вдома, дотримуватись карантинних обмежень. Немає нічого складного треба поважати інших ще можливо здорових громадян, а не заганяти їх до своїх поганих кафе, барів, ресторанів, столових. Хватить, що вже у громадському транспорті половина населення Луцька без масок їздить. Всі бачу вже здорові і наплювати на інших мешканців.
Громада до Марія Іванівна, м. Л Показати IP 11 Листопада 2020 12:51
Що значить: "Заганяти їх до своїх поганих кафе, барів..."? Це особиста справа кожного. Кому коли і куди йти. Ви якщо не можете та не хочете, то сидіть дома. Вас ж ніхто не заганяє до поганих кафе, барів? А якщо йти таким шляхом, то рівень економіки та розвитку від Північної Кореї відрізнятись не буде.
Іван до Громада Показати IP 11 Листопада 2020 14:44
Ти не громада, ти чорт.
Василь Показати IP 11 Листопада 2020 12:40
Волинь пройде шлях Європи-і це потрібно розуміти і не придумувати свій шлях подолання короновірусу.Або обмеження-або різке поширення захворюваності.Ліжок не хватає,медперсоналу-також.І потрібно вибирати менше зло.
НІмкеня Показати IP 11 Листопада 2020 12:45
Шановне Панство. Ніхто не забороняє їх працювати на виніс. Якщо гурмани які полюбляють ресторанну їжу захочуть замовити вони замовлять, а заклади потрібно закрити. Якщо їжа така неперевершена то максимально вони втратять лише 12% клієнтів, так що Шановні ресторатори не маніпулюйте , а просто зменшіть свої апетити.!
Валєра Показати IP 11 Листопада 2020 13:51
А чи готові ці підприємці лікувати своїх працівників якщо вони захваріють на COVID ???
янеробот до Валєра Показати IP 11 Листопада 2020 15:28
Во-о-о! Правильне запитання!!!
Барік до Валєра Показати IP 11 Листопада 2020 17:08
В них персоонал працює без офіційного оформлення.
Ганна Показати IP 11 Листопада 2020 13:54
Заводи і шахти пустують. Йдіть ВВП підіймайте, а не карантин порушуєте і людей заражаєте. Одні гульки й гроші в голові.
Виборець Показати IP 11 Листопада 2020 14:43
Голосуватиму за тих хто поставить бариг на місце. Нічого розносити хворобу.
Лікар Показати IP 11 Листопада 2020 17:21
В мене запитання до цих "прекрасних дюдей": скільки ви сплатили в бюджет податків і чиїм коштом лікуватимуться люди котрі заражаттмуться у ваших закладах?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus