USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Ми одна команда і любимо цього хлопчика»: сім'я з Луцька під час війни усиновила дитину з інвалідністю

11 Грудня 2023 09:49
Юлія та Сергій Миронці виховують двох власних дітей – шестирічну доньку Стефанію та сина дошкільного віку Григорія. Родина завжди хотіла усиновити ще одну дитину. Кажуть, що війна пришвидшила їхні бажання.

Суспільному подружжя розповіло, як вирішили усиновити хлопчика Романа з Київщини та як дитина з інвалідністю адаптувалася у їхній сім'ї.

«Ми хотіли всиновити дитину, коли наші кровні повиростають і ми будемо старші. А війна якось нас так підштовхнула швидше це зробити, бо було багато самотніх дітей», – каже мама Юлія.

Відтак розпочали обирати, консультуватися з психологами, юристами та соціальними працівниками. Психологи радили брати дитину, не старшу за п'ять років, щоб їй легше було адаптовуватись, каже Сергій Миронець.
Подружжя зізнається: найважче було не оформляти документи, а обрати дитину. Допоміг чат-бот «Дитина не сама».

«Хай як це грубо звучить, у програмі є фільтри: можна обрати вік, наявність братів чи сестер, наявність інвалідності у дитини. Я забула поставити цю галочку і так ми побачили анкету Романа», – розповідає Юлія Миронець.
Разом із чоловіком зателефонували та дізналися, що хлопчик є. Йому чотири і він на 9 місяців менший за їхнього сина Григорія, а ще в нього є інвалідність через гідроцефалію . крім того, у хлопчика діагностували геміпарез, дитячий церебральний параліч та атрофію зорових нервів.
«Коли я дізналася про його діагноз, це не злякало зовсім. Там був список хвороб, то ми брали консультацію педіатра, щоб він нам про кожен діагноз розказав перед тим, як їхати знайомитися, що розуміли, чи ми зможемо давати цьому раду, чи ні», – каже Юлія.
Читати ще: Як українцям отримати допомогу при усиновленні дитини

Сина привезли з приватного дитячого будинку в Київській області. Змінили йому прізвище та по батькові, дату народження й ім'я залишили.
Нині Роман та Григорій ходять в одну групу у дитячому садочку.

«Він все робив раніше за режимом. Зранку з ліжка без дозволу не вставав. Усі прокинулися, пішли наниз, я роблю сніданок. Усі прийшли до мами, а Роми немає. І це було дуже довго. А він просто чекав, поки ми зайдемо в кімнату і скажемо: «Ромчику, встаємо», – розповідає Юлія.

Читати ще: Сім’я з Волині виховує 18 дітей та шукає на усиновлення ще двох малюків

За пів року проживання в новій родині Роман вже адаптувався та звик, каже Сергій Миронець.
«Ми одна команда і любимо цього хлопчика, він дуже гарно вписався у нашу сім'ю, став членом нашої родини і в нас усе супер», – запевняє батько.

Подружжя переконане: кожна дитина заслуговує мати сім'ю, де її будуть любити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Джек Показати IP 11 Грудня 2023 10:05
Молодець.тепер виїзний
Василь до Джек Показати IP 11 Грудня 2023 11:43
То всинови і будь теж виїзним... Слабо?
Джек до Василь Показати IP 11 Грудня 2023 13:03
А я що сказав?що він щось погане зробив?Це поступок мужика і людини!Повага і честь! Плюс став виїзний
111 Показати IP 11 Грудня 2023 13:26
Таким Людям повага.
Владислав Показати IP 11 Грудня 2023 15:42
Молодці. Усього самого хорошого вам
Лучанка Показати IP 12 Грудня 2023 17:57
Дуже гарний вчино!Здорові вам миру та дрстатку!Нехай Бог дає сил і всього необхідного

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus