USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Полонений бойовик: як росіяни розстрілювали дезертирів під Вуглегірськом

4 Лютого 2015 17:00
Відступ бойовиків під Вуглегірськом стримували загороджувальні загони дивізії внутрішніх військ МВС РФ. Повідомлення речника АТО Андрія Лисенка підтвердив бойовик так званої «ДНР», який здався в полон українським військовим під Вуглегірськом, аби уникнути загибелі від рук росіян.

Полонений бойовик – місцевий мешканець, земляк президента-втікача Януковича, засвідчив, що в проросійські банди його загнали силоміць. Про це повідомляє «Вголос» із посиланням на оприлюднений напередодні відеозапис допиту затриманого бойовика.



Полонений сепаратист є уродженцем Таджикистану, із 1980-х років проживав у Єнакієвому Донецької області. Він розповів, що його затримали на блокпосту терористів і через відсутність документів відправили на «громадські роботи» – рити окопи.

Пізніше його «мобілізували» до терористичних банд. «Дали зброю і без будь-якої підготовки відправили в бій – у вигляді гарматного м'яса «звільняти» Вуглегірськ...» – поскаржився бойовик.

З його слів, позаду першої хвилі терористів ішли кулеметники, і під час спроби втекти розстрілювали дезертирів на місці. Сам він уник смерті шляхом добровільної здачі в полон українським бійцям, для чого під час атаки сховався в окоп і дочекався слушного моменту.

Також затриманий підтвердив, що терористами керують російські командири та інструктори, а серед рядових бойовиків є кримінальні злочинці.

Нагадаємо, напередодні про застосування путінськими військами загороджувальних загонів повідомив речник АТО, полковник Андрій Лисенко.

«Це призводить до масового самовільного залишення ними незаконних збройних формувань. Згідно з оперативними даними, відступ бойовиків під Вуглегірськом стримували загороджувальні загони дивізії внутрішніх військ МВС РФ ім. Ф. Дзержинського», – повідомив Лисенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus