USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Ми точно переможемо. Бо українці вміють консолідуватися у найтяжчі часи», – волинський тероборонівець на позивний Депутат

5 Вересня 2022 09:15
Пан Станіслав із позивним Депутат служить у війську 24-й рік, а з урахуванням пільгового обчислення у нього вже давно 30+ вислуги.

За плечима цього чоловіка – чотири ротації у зону бойових дій на сході України. Тож війна для нього почалася точно не 24 лютого 2022-го, а на вісім років раніше. Про це йдеться на сторінці 100-ї окремої бригади тер оборони Волині у Фейсбуці.

Незважаючи на суттєвий армійський та бойовий досвід, чоловік має звання лейтенанта. А відповідаючи на запитання, чому він досі не полковник, або хоча б підполковник, пояснює: все дуже просто – упродовж двох десятиліть служив на сержантських посадах, пройшовши увесь шлях від солдата до старшого прапорщика. І лише потім атестувався на офіцерську посаду з наданням первинного офіцерського звання молодшого лейтенанта.

Читати ще: «Якщо вороги хочуть швидше померти – welcome»: Словак і Медоїд з волинської тероборони

«Ну а Депутатом як стали – військові ж у нас поза політикою?» – продовжуємо допитуватися.

«Змилуйтеся, ніяким депутатом я ніколи не був. Просто під час мого перебування на сході якось трапився курйозний випадок. Приїхав я в справах на бойові позиції сусіднього підрозділу – а там якраз чекали делегацію депутатів Верховної Ради. І командирові того підрозділу та його підлеглим я здався схожим на одного з тих нардепів. Хай як потім відбивався, але позивного Депутат позбутися так і не вдалося – приклеїлося до мене те «депутатство» намертво», – розповідає пан Станіслав.

Читати ще: У волинській теробороні служить нащадок козаків-характерників

А ще у нашого героя не лише рідний брат, а й друга половинка служить у війську – навіть попри те, що подружжя виховує семирічну донечку.

До речі, лейтенант Депутат стверджує, що точно знає, чим закінчиться війна:

«Тільки беззаперечна Перемога України над агресором! Навіть іншої думки не допускаю! Ми, українці, маємо в серцях і душах усе необхідне для досягнення цієї мети. Найперше – феноменальну здатність консолідуватися у найтяжчі часи. Тож усе просто мусить бути Україна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus