USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ми тут як в раю», - військові про луцький госпіталь

18 Серпня 2014 18:45
Після перебування у зоні АТО, лікарняні ліжка військового госпіталю здаються м’якшими царських перин. А лікарняна їжа, розповідають солдати – дуже смачна.

Відволіктися від пережитого їм допомагають волонтери, до них приїжджав Волинський хор. А ще хлопці дивляться фільми, чи займаються на ноутбуках.

Про це стало відомо 18 серпня під час зустрічі Луцького міського голови з військовими, які перебувають на лікуванні, або у відпустці в Луцьку.

Присутніх запитали, чого їм не вистачає в госпіталі. Солдати, яким не раз доводилося їсти з одного казанка зі своїми друзями по зброї і ділити всі незгоди війни, відзначили, що не можуть відповісти за всіх своїх 150 побратимів, які нині там перебувають на лікуванні. Кажуть, треба порадитися, що тим потрібно.

Кажуть, що харчують їх дуже смачно. «Ми тут як в раю», - відповідають. У декого з них є ноутбуки, планшети. Кажуть, коли стукають по клавішах, принаймні можуть відволіктися від невеселих думок.

Щоправда, не в усіх палатах є телевізори. Та й до них не підключене кабельне телебачення. А тих 2 каналів малувато. Тому міська рада розгляне, чи можна до цих телевізорів підключити кабельне.

А ще, відзначили учасники зустрічі, місто має подбати про реабілітацію військових. Не лише тих, які нині лікуються, і знову прибудуть, а й тих, хто повернеться після завершення АТО.

Міський голова Микола Романюк пригадав розповідь афганців про їх «реабілітацію». Тоді військові залишилися сам на сам зі своїми думками і «реабілітовувалися» склянкою. Аби це не повторилося, в місті обіцяють залучити професійних реабілітологів і психологів.

А ще в госпіталі, кажуть солдати, мало медсестер, бо чимало з працівників нині перебувають в зоні АТО. Однак це питання теж пообіцяли вирішити. Крім того, з 1 вересня до роботи в медзакладі планують залучити студентів медколеджу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
увч Показати IP 18 Серпня 2014 19:24
Россию24 им подключите по кабелю. Пусть узнают что о их "подвигах" нормальные люди думают.
хрущ до увч Показати IP 18 Серпня 2014 20:40
Це ти себе вилупок нормальним рахуеш?
увч до хрущ Показати IP 18 Серпня 2014 20:43
Рахую, а чо?
хрущ до увч Показати IP 18 Серпня 2014 21:31
Ватноподібний,тоді під'еднай кабель з рашенськими помиями собі до дупи.
увч до хрущ Показати IP 18 Серпня 2014 22:02
коментар було видалено
читач до увч Показати IP 18 Серпня 2014 20:01
Ізиді, лукавий!
Анонім до читач до увч Показати IP 19 Серпня 2014 08:55
Страшно читать правду?
Анонім Показати IP 18 Серпня 2014 20:19
коментар було видалено
Андрій Показати IP 19 Серпня 2014 07:45
Нахамити,облити словесним брудом,принизити,обгадити,дошкульно вдарити апонента,але в жодному разі не відповісти по суті питання,яке піднімається у ході дискусії-це стало звичним для наших доморощених =ура-патріотів=..Доречі, думаю ніхто з волинян не захотів би того=раю= у госпіталі,в якому опинились поранені волинські ,переважно сільські,хлопці.
увч до Андрій Показати IP 19 Серпня 2014 07:51
Как никто не захотел бы? А те волыняне, кто в карательных отрядах на ЮВ как же? Уж они-то спят и видят чистую постель, вкусную бесплатную жратву, мягких медсестричек. И главное, чтоб злые страшные повстанцы не обижали.
Патрiот до увч Показати IP 19 Серпня 2014 08:30
Как это по русски - хамство, жестокость, подлость.
Анонім до Патрiот Показати IP 19 Серпня 2014 08:54
Жесткость - да, имеется в комментируемом тобою посте. Остальное - твое фэнтези. Если не согласен, то объясни более конкретно, где в комментируемом тобою посте хамство и подлость. Аль слабо?
Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 08:47
коментар було видалено
Андрій до УВЧ. Показати IP 19 Серпня 2014 09:51
Погоджуюсь, простий український хлопець із села ,або невеликого містечка,мобілізований для участі в АТО,а фактично повномасштабній військовій операції,уява якого часто зформована під впливом рекланних =ура-патріотичних =телевізійних роликів та репортажів недобросовістних укр. журналістів,,нерідко уявляє своє перебування на Донбасі, як таку собі романтичну прогулянку крутого хлопця в стилі Рембо із зброєю в руках.Для нього є справжнім шоком та адом ,коли він та його товариші по зброї, попадають під багатогодинний,а то й багатоденний обстріл артилерії та градів ополченців-сепаратистів,або як пише укр.преса- російський бандитів та терористів.Таким справді хочеться вирватись із цього пекла і попасти ,навіть через поранення ,у госпіталь,де є тиша,спокій,лікування,гарні молоді медсестри .Для них справді це рай.
Я Показати IP 19 Серпня 2014 12:59
прежде чем "долучати" психологов, заплатите им! моя мама уже месяц работает волонтером-психологом, помогает людям с Донбасса, ей ни копейки не заплатили! С военными та же фигня будет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus