USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Минулого місяця у Луцьку задокументували 167 фактів домашнього насильства

20 Червня 2021 19:05
Лише за останній місяць у Луцьку зафіксували більш як півтори сотні звернень щодо домашнього насильства. Тож в місті є потреба створення кризової кімнати, де жертва домашнього насильства тимчасово зможе перебувати і де з нею працюватимуть психологи.

Під час засідання бюджетної комісії міськради депутати розглянули Програму запобігання та протидії домашньому насильству Луцької міської територіальної громади на 2021-2025 роки.

Як повідомила керівниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, завдяки співпраці з Фондом ОНН у галузі народонаселення вдалося розпочати проект створення кризової кімнати. На ці роботи надійшло понад мільйон гривень.

«Кризова кімната» – приміщення з двома спальнями та кухнею, воно розраховане на перебування від кількох годин до кількох діб для того, щоб підготувати документи і зрозуміти, яким чином цій людині можна допомогти.

Тут може перебувати мама з дитиною чи кількома дітьми. Також є приймальня та робоче місце психолога. Уже виготовлена проектно-кошторисна документація, а наступного тижня розпочнуться ремонтні роботи.

«Особа матиме право перебувати там від 10 до 20 днів. Зараз діє обласний центр соціально-психологічної допомоги, де можуть перебувати до пів року, але в них складно з фінансуванням, надходять листи в міськраду, щоб центр співфінансувати», – каже посадовиця.

Зі слів Ліни Галан, лише за останній місяць було виявлено 167 фактів скоєння домашнього насильства. Жертвами були як жінки, так і діти. Крім того, є багато випадків, коли діти стають свідками насильства і потребують психологічної корекції. Згадана програма має на меті створити безпечне середовище для жертв домашнього насильства.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Волинській області планують створити притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства, денні центри надання допомоги таким особам і кризові кімнати для тимчасового перебування постраждалих. У Луцьку теж має запрацювати центр медіації та корекції сімейних взаємовідносин.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 21 Червня 2021 08:20
Пора змінити назву, а саме - не жертви домашнього насильства насильства, а жертви чоловічого насильства, так буде по - чесному. Сильна стать, насправді є жорстокою і агресивною статтю.
Дєд до 123 Показати IP 21 Червня 2021 10:02
Ну так саме для цього ця вся каша і заварювалася, з податків чоловіків платити бідним нещасним жінкам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus