USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Минулоріч Луцьк заробив на туристах 135 мільйонів

4 Січня 2018 09:24
Минулоріч Луцьк відвідали майже 250 тисяч туристів, прямий дохід становив 135 мільйонів гривень. Загалом за останні 5 років кількість туристів у Луцьку зросла у понад 2 рази.

Про це розповіла начальниця управління туризму та промоції Луцькради Катерина Теліпська, пише Волинська регіональна дирекція НТУ.


Крім того, Катерина Теліпська повідомила, що на розвиток туризму у 2018-у Луцька міська рада витратить майже півтора мільйона гривень. Третина суми «піде» на діяльність комунального центру туристичної інформації. 900 тисяч витратить управління туризму та промоції.

За словами очільниці відомства, основну частину цих грошей витратять на рекламу Луцька туристичного на всеукраїнському рівні та за кордоном — у Польщі, Білорусі й Литві.

«Ми відвідаємо туристичні виставки міжнародні, національні, розповідаємо про туристичний потенціал, культурно-мистецький, спілкуємося з туристичними операторами, турагенствами, розповідаємо про ті об’єкти, які можна відвідати. Будуть реалізовані прес-тури, хочемо запросити журналістів з інших міст, аби вони на власні очі побачили місто Луцьк, відвідали якісь заходи і розповіли про це жителям у своїх містах. Ще один із напрямків нашої програми – це туристична інфраструктура. Ми розвиваємо систему туристичного ознакування. Вже сьогодні можна побачити ряд туристичних вказівників, пілонів, таблиць. Його не буває забагато, тому будемо їх встановлювати в інших частинах міста», – розповіла начальниця управління туризму та промоції Луцькради Катерина Теслюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
67 Показати IP 4 Січня 2018 11:25
"За 10 місяців 2017 року у Луцьку зібрали понад 189 тисяч гривень туристичного збору. Про це йшлося у середу, 22 листопада, під час засідання засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів." пише видання V24. Складається враження, що ви банально брешете.
лучанка до 67 Показати IP 4 Січня 2018 11:37
і на що ті туристи дивились?
Теліпська К. до 67 Показати IP 4 Січня 2018 11:38
135 млн грн - це прямий економічний дохід, який приносить індустрія туризму (готелі, ресторани, таксі, сувеніри і т.д.) у економіку міста. Туристичний збір - це лише кошти, які зараховуються до міського бюджету.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus