USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Миті, закарбовані на все життя»: у Луцьку запрошують на незвичайну виставку світлин. Фото

24 Листопада 2023 21:38
24 листопада у Палаці культури міста Луцька відбулося відкриття експозиції «Особливі діти веселкових кольорів», яка складається зі світлин членів громадської організації «Кольори веселки». Саме таким – оригінальним та яскравим – вийшов подарунок до четвертого дня народження організації. Професійна фотосесія дітей з інвалідністю та їхніх батьків, фотоальбом на згадку і виставка робіт стали можливими лише завдяки підтримці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
«Дивлюся на ці світлини і пригадую, як весело було на зйомці. Стільки фото тоді зробили: і спільні, і діти з дітьми, і окремо. І так добре, що надрукували їх – колись нам дарували такі рамки для кількох зображень, то якраз підійшли. Знаєте, одна справа десь телефоном щось кляцнеш, а тут – гарно так, професійно, яскраво. Згадка – на все життя». Такими словами описує враження від фотовиставки одна з її учасниць – Наталія Кирилюк. Разом із сином Миколою вони, не стримуючи емоцій, пригадують роботу в фотостудії.
Читати ще: У Луцьку показали історію про видатну співачку Едіт Піаф. Фото

10 сімей дітей з інвалідністю організували для себе чудовий подарунок – професійну фотозйомку. Приурочили її до четвертої річниці від створення громадської організації «Кольори веселки», яка стала для них справжньою другою сім’єю. Спочатку планували переглядати зображення лише на екранах гаджетів, але на допомогу прийшов Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який не лише оплатив вартість фотосесії, але й підготував чудовий фотоальбом і цю виставку.
Голова громадської організації «Кольори веселки» Олена Вербицька каже – назва символізує різноманітні діагнози, з якими живуть діти. На світлинах вони – яскраві, цікаві, усміхнені. Саме про це експозиція «Особливі діти веселкових кольорів» – про силу та впевненість, з якою діти та батьки дивляться у майбутнє.

«Висловлюємо найтепліші слова подяки Фонду «Тільки разом». Саме дякуючи йому, спочатку провели фотосесію під назвою «Діти – це наше майбутнє». А згодом вирішили поділитися світлинами з глядачами і організували цю виставку», – пояснює Олена Вербицька.
Читати ще: Магічний циліндр, силач і фокуси: у Луцьку діти захисників України побували на театрально-цирковому шоу. Фото

Подивитися світлини завітало чимало гостей: батьки та рідні юних фотомоделей, представники влади, духовенства, благодійники. Враженнями ділиться керівниця департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода.
«Дуже важливо, що сьогодні ми приділяємо увагу нашим дітям. Кожен із нас має стрес, а якщо ми говоримо про дітей, то, напевно, цей стрес помножується у багато разів. Дуже важливо робити приємні моменти для дітей, аби хоч трохи їх відволікти від реалій сьогодення. Мені дуже подобається, що громадські організації проводять різні заходи, згадують про те, що ми повинні бути активними і працювати, кожен на своєму фронті. Тому підтримка таких ініціатив дуже важлива. Міська влада і ми, як представники сфери соціального захисту, повинні максимально сприяти, аби умови роботи для них були максимально комфортними», – зауважує Вікторія Майборода.
Оксана Корець разом із сином Олександром, також стали учасниками фотосесії. Жінка каже, що чудово пам’ятає ті світлі емоції, які відчула, коли взяла до рук фотоальбом. Нині ж так приємно, що з цих світлин вийшла справжня виставка. «Це пам’ятка на все життя. Дуже якісно, дуже гарно і так цікаво тепер переглядати їх і пригадувати, як все було... Фонд Ігоря Палиці допомагає нам постійно. Дякуючи йому, ми мандрували з дітьми різними містами, побували у багатьох зоопарках, були в дельфінарії, маємо гарні подарунки. За ці чотири роки жодного разу нас не полишали з проблемами – щиро дякуємо за підтримку!»

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus