USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Митрополит Ніфонт освятив на Рожищенщині новий престол. ФОТО

1 Червня 2009 09:29
У суботу, 30 травня, керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт на запрошення настоятеля Свято-Преображенського храму села Вітчині Рожищенського району священика Миколая Омельчука звершив чин освячення нового престолу. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
Як інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ, освячення відбулося у співслужінні благочинного Рожищенського району митрофорного протоієрея Петра Іваничко, натоятеля храму Всіх Святих землі Волинської митрофорного протоієрея Володимира Яцишина та священиків благочиння владика освятив новий престол та виголосив повчальну проповідь для прихожан і гостей храму.
 
Митрополит Ніфонт подарував храму перламутровий хрест привезений зі Святої Землі та вручив подячні грамоти благодійникам. За станом здоров’я владика не зміг продовжити богослужіння, тому настоятель храму подякував архіпастиру за урочистий візит, а владика в свою чергу залишив для кожного присутнього іконку з Єрусалиму.
 
Божественна Літургія була звершенна священицьким чином, після якої  подячний молебень. Підходячи по завершенню Богослуження до хреста, кожен отримав з рук благочинного іконки.
 
 
Довідково:
 
Храм був збудований у 1928 році. За хрущовських гонінь у 1962 році храм  закрили та віддали для користування як зерносховище. У 1989 році богослужіння в храмі урочисто відновило духовенство району на чолі благочинним Рожищенської округи тих років архімандритом Ніфонтом, нині правлячим архієреєм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus