USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Митрополит Ніфонт отримав нагороду громадської організації ветеранів Афганістану. ФОТО

4 Червня 2009 13:55
«Мир у світі, мир у домі, мир у душі» – так звучала тема зустрічі членів Луцької міської асоціації інвалідів війни Афганістану, яка відбулася у приміщенні Волинської обласної бібліотеки для дітей. Про це 4 червня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ, на захід запросили духовенство Волинської єпархії. З благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта із членами асоціації зустрілися протоієрей Олександр Мазурак, протоієрей Петро Базюк, а також ветеран Афганської війни протоієрей Михаїл Журомський.
У виконанні вихованців Волинської духовної семінарії прозвучали духовні піснеспіви. Метою зустрічі було відзначити людей, які своїм служінням підтримували і заохочували на подальші досягнення тих, хто пройшов горнило війни, отримав тілесні і моральні травми і на Батьківщині зустрівся з труднощами і нерозумінням співвітчизників.
Що стосується Української православної церкви – то, як сказав один із доповідачів: «Багато хто із ветеранів «афганців» шукає умиротворення в Церкві, приймаючи Господнє слово, як ліки і зцілення».
У зверненні до митрополита Луцького і Волинського Ніфонта прозвучали слова: «Афганська війна була не тільки військовим та ідеологічним протистоянням, але й релігійним. Хоча радянська влада заперечувала Бога і сповідувала атеїзм, однак народ (передовсім український народ) від Бога ніколи не відвертався попри всі гоніння. Відомо, що радянські військовополонені, які приймали іслам, жили на чужині доволі безбідно, зате тим полоненим, які трималися своєї православної віри, створювалися нелюдські умови, зазвичай вони гинули у страшних муках».
За духовну підтримку ветеранів Афганістану і тривалу співпрацю з асоціацією інвалідів війни Афганістану Його Високопреосвященство нагородили медаллю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus