USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Митрополит Ніфонт побував на престольному святі у лучан району Вишків. ФОТО

27 Липня 2009 12:37

У п’ятницю, 24 липня, в день пам’яті святої рівноапостольної княгині Ольги керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт на запрошення настоятеля парафії священика Тараса Ладецького відвідав з нагоди престольного свята парафіян храму району Вишків міста Луцька, – повідомляють 27 липня «Волинські Новини».
Ще у червні 2008 року митрополит Ніфонт освятив тут місце під майбутній храм. Стараннями віруючих людей зведено тимчасовий храм для молитви. Митрополиту співслужили настоятель Свято-Покровського кафедрального храму протоієрей Георгій Шевчук та священики єпархії. Після прочитання євангелія владика Ніфонт виголосив повчальну проповідь. Богослужіння співали студенти Волинської духовної семінарії.
Після молитви митрополит привітав настоятеля та парафіян з престольним святом. «Літописець називає княгиню першою зіркою, що засвітила ще тоді над поганською Руссю. Свята і рівноапостольна княгиня Ольга намагалася охрестити і просвітити світлом Христової віри усю землю руську, але не настав ще час для такої святої справи. За Ольги невелика громада християн збудувала у Києві свої перші християнські храми. Святе діло не завмерло його продовжив онук святої Ольги святий князь Володимир Великий. Я вірю, що молитвами святої рівноапостольної княгині Ольги, милосердний Господь допоможе в скорому часі побудувати на цьому святому місці Божий Дім і ми матимемо в Луцьку ще одну лампаду Божої благодаті».


 
Як інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ, настоятель парафії подякував архіпастирю за приїзд і завірив, що він разом з парафіянами буде старатися якнайшвидше звести на цьому місці ще одну православну святиню міста. На згадку про свято митрополит подарував для православної громади Вишкова перламутровий хрест привезений з Єрусалиму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus