USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Митрополит Ніфонт співслужив у Києві Патріарху Кирилу. ФОТО

29 Липня 2009 10:16
Увечері, 27 липня, напередодні дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира,Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відслужив всеношну в Києво-Печерській Лаврі. Святішому Патріархові співслужили Блаженніший митрополит Київський і всієї України Володимир, інші члени Священного Синоду Руської Православної Церкви, сонм архіпастирів і кліриків, серед яких і керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, – повідомляють «Волинські Новини».
 
Під час молитви на престолі був ковчег із часткою мощів святого рівноапостольного князя Володимира. 28 липня, в день свята на честь хрестителя Київської Русі — святого князя Володимира, яке вже другий рік поспіль відзначається на загальнодержавному рівні, територія Верхньої Лаври була переповнена величезною кількістю віруючих, які прибули на Божественну літургію.
Після звершення Літургії Патріарх Кирил звернувся до багатотисячного зібрання віруючих зі словами настанови, у яких зосередив увагу на трьох основних  християнських чеснотах – вірі, надії та любові. Також Святіший Владика поздоровив Блаженнішого Митрополита Володимира із Днем Ангела і зачитав з цієї нагоди вітальний адрес та подарував йому комплект предстоятельських панагій.
Окрім цього, Предстоятель РПЦ на згадку про свої відвідини Лаври подарував обителі богослужбове Євангеліє у коштовному окладі.
 
В свою чергу Митрополит Володимир подякував Патріарху Кирилу за візит до України та попросив його Первосвятительських молитов за Православну Церкву, багатостраждальну українську державу та її боголюбивий народ.
Як інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ, на згадку про звершення Божественної Літургії в Лаврі у день пам’яті  рівноапостольного князя Володимира, Блаженніший Владика підніс у дар Патріархові панагію із зображенням святого  хрестителя Русі.
 
Після цього духовенство разом із віруючими звершили хресний хід до території Дальніх Печер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus