USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Митрополит Ніфонт відвідав Білорусь

21 Вересня 2009 17:07

У кінці минулого тижня керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт на запрошення єпископа Брестського і Кобринского Іоанна взяв участь в урочистостях з нагоди дня пам’яті святого преподобномученика Афанасія Брестського, які проходили у Бресті (республіка Білорусь). Про це інформують «Волинські Новини».
Як повідомили у прес-службі Волинської єпархії, святкування очолив Патріарший Екзарх всієї Білорусії митрополит Мінський і Слуцький Філарет. Розпочалося урочистості хресним ходом від Свято-Симеонівського кафедрального собору Бреста до місця мученицької кончини святого, де нині знаходитися чоловічий монастир на його честь. У хресному ході взяли участь священики, представники братств і сестринств міста.
Після прибуття хресного ходу в Свято-Афанасієвську обитель відбулась урочиста Літургія, яку очолив Патріарший Екзарх, якому співслужили 6 архієреїв: митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, єпископ Друцький Петро, вікарій Вітебської єпархії, єпископ Брестський і Кобринській Іоанн, єпископ Туровський і Мозирський Стефан, єпископ Шепетівський і Славутський Володимир, єпископ Речицький Леонід, вікарій Гомельської єпархії. За Літургією молилися студенти Волинської духовної семінарії.
На закінчення святкування владики поклали квіти біля пам’ятника святого преподобномученика Афанасія Брестського.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus