USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Митрополит Ніфонт звершив Літургію у Чарторийському чоловічому монастирі.ФОТО

29 Вересня 2008 13:00
У день свята Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста Господнього, 27 вересня, Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт звершив Божественну Літургію у Свято-Хресто-Воздвиженському Чарторийському чоловічому монастирі з нагоди престольного свята, – повідомляють 29 вересня «Волинські Новини».
За інформацією прес-служби Волинської єпархії УПЦ,  за Божественною Літургією владиці співслужили намісник обителі архімандрит Володимир (Гапонюк), монахи в священному сані та священнослужителі єпархії. Також, щоб помолитися Богу на Божественну Літургію прибула велика кількість прочан не лише з Волині, а й з сусідніх областей.
На завершення богослужіння владика привітав намісника та прихожан обителі з престольним святом та благословив монахів на подальший благоустрій і розвиток монастирського життя. Слід зауважити, що на богослужінні молилися студенти першого класу Волинської духовної семінарії та вихованки регентських курсів, що діють при ВДС.
Довідково:
Згідно з історичними даними Хресто-Воздвиженський собор був заснований у ХІІ столітті православними князями Чарторийськими. У першій половині ХVII століття в селі Чарторийськ з містечка Колки переїхали домініканські монахи і заснували свій католицький монастир, який у першій половині ХІХ століття перестав існувати. З початком колективізації атеїсти перетворили собор на зерносховище і він поступово занепав.
Рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 11 червня 1997 року, журнал №29, згідно з рапортом архієпископа Ніфонта заснований Хресто-Воздвиженський чоловічий монастир. Настоятелем монастиря призначений ігумен Володимир (Гапонюк).
У грудні 1997 року рішенням Волинської облдержадміністрації Хресто-Воздвиженський собор в аварійному, напівзруйнованому стані, без куполів і покрівлі переданий чернечій громаді. Братія монастиря проводить у соборі ремонтні роботи. У монастирі діє Свято-Успенська приходська церква, в якій ченці щодня відправляють Богослужіння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 29 Вересня 2008 13:49
Одне прохання до редакції: вказуйте до якого Патріархату належать релігійники, а то назвою "УПЦ", ви збиваєте з пантелику всіх!!
Анонім Показати IP 29 Вересня 2008 17:46
Аноніму 13:49 Як правило, так маскується Московський Патріархат в західній Україні, у східних же областях пишуть вільно, не стидаючись: УПЦ МП (Алєксій - наш патріарх :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus