USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

МЗС: Визнання Росією «Л/ДНР» означатиме її вихід із Мінських угод

15 Лютого 2022 16:40
У Міністерстві закордонних справ прокоментували можливе визнання Росією самопроголошених «Л/ДНР». Там зазначили, що це означатиме вихід РФ із Мінських угод.

Про це йдеться у заяві МЗС.

«Позиція України залишається незмінною: визнання Росією т.зв. «ЛДНР» означатиме її свідомий вихід із Мінських домовленостей. Такий крок завдасть серйозного удару політико-дипломатичному врегулюванню, над просуванням якого зараз активно працюють Україна та її партнери», – зазначили у відомстві.

У МЗС підкреслили, що визнання «Л/ДНР» не матиме жодних правових наслідків, а Росії не вдасться видати окупаційні адміністрації за «незалежних суб’єктів».

Водночас підтримка президентом РФ Володимиром Путіним цієї постанови матиме значно ширші руйнівні наслідки для міжнародної безпеки і Росія отримає рішучу відповідь.

«Закликаємо Москву зайняти конструктивну позицію задля досягнення прогресу в рамках існуючих переговорних форматів. В іншому випадку Росія нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процесу мирного врегулювання збройного конфлікту», – заявили у МЗС.

Також на голосування у Держдумі з пропозицією визнати «Л/ДНР» відреагували і в посольстві США в Україні. Там зазначили, що це є черговою спробою порушити суверенітет України.

Нагадаємо, 15 лютого депутати Держдуми Росії ухвалили звернення до президента РФ Володимира Путіна щодо визнання самопроголошених «Д/ЛНР». Відповідний проєкт постанови зібрав 351 голос. Рішення депутатів не означає визнання незалежності самопроголошених утворень, це має зробити Володимир Путін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Иван Показати IP 15 Лютого 2022 16:51
Просто жить по принципу "баба Яга против" - так не подходит. Нужно что-то выбирать: или выбросить или поднять..... но наши политики не делают и ни того и ни другого... А в подвисшем состоянии целую вечность сие не может быть
Анонім до Иван Показати IP 15 Лютого 2022 17:36
Цетериторія де зарезервовані зомбі і ця гонгрена згниє сама собою. А визнання чи не визнання її педерацією, тільки пришвидшить цей процес.
Степан (Крымчанин) Показати IP 15 Лютого 2022 17:21
Самое смешное, что РФ не является участником Минских соглашений. В тексте документа Россия даже не упоминается.
Він до Степан (Крымчанин) Показати IP 15 Лютого 2022 18:20
Подивись на підписантів. Документ підписаний з вами не вартує ані бумаги, що довів меморандум про ядерну зброю.
Теєво до Степан (Крымчанин) Показати IP 15 Лютого 2022 19:13
А ісчо іх там нєт)
123 Показати IP 15 Лютого 2022 17:34
Спочатку захопили території суверенної держави, перекалічили долі цілих родин, навезли туди різного зброду зі всієї Росії, вбивають і знущаються з мирних українських громадян, а тепер хочуть офіційно визнати, що ще в далекому 2014 році саме російське військо під прикриттям, було загарбником цих територій.
Олесь Показати IP 15 Лютого 2022 20:24
Немаемо надійного головнокомандуючого, немае нормальних політиків , немаемо взагалі чіткої постановки питання ....а чого ми хочиио а незнаемо ....от і маемо те що маемо і іншого неможемо мати взагалі ....по народному просрали все шо мали .
Так до Олесь Показати IP 15 Лютого 2022 21:45
А першопричина у відсутності нормальних виборців, які обирають і людей на роботу по міжнародній політиці, так і законодавців. Те що посіяли, тей жнемо…
василько телесик Показати IP 15 Лютого 2022 22:50
а якщо завтра в бий!? хто пиде воювати з лугандониею и рашей? не нажерться ни колы цей змий....
Дідо Показати IP 21 Лютого 2022 21:26
Профукали вспышку. Амба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus