USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На апаратах ШВЛ у волинських лікарнях перебуває 38 пацієнтів з коронавірусом

29 Листопада 2021 14:16
Нині в медичних закладах області від коронавірусу лікується більше тисячі волинян. Лише за минулу добу в лікарні поступило 60 нових пацієнтів.

Про це йшлося під час брифінгу Волинської ОДА щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції та стану вакцинальної кампанії від COVID-19 у області.

Зі слів заступниці начальника управління охорони здоров’я ОДА Тетяни Трач, на Волині визначено 22 заклади охорони здоров’я, де надають допомогу хворим з COVID-19. Усього в області 2 513 ліжок для таких хворих, з них 2 130 з доступом до кисню.

Станом на ранок 29 листопада, в лікарнях області перебуває 1 160 ковідних пацієнтів, з них у відділеннях інтенсивної терапії – 90, на апаратах штучної вентиляції легень – 38. За минулу добу до лікарень поступило 60 осіб з коронавірусом.

Як додала завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Ірина Єнжиєвська, висока інтенсивність цієї хвилі епідемії коронавірусу в Україні пояснюється постійним процесом мутації вірусу SARS-CoV-2.

Нагадаємо, минулого тижня на території Луцького району зафіксували новий штам коронавірусу Дельта Плюс. Він є найбільш заразним серед усіх відомих варіацій вірусу. Згідно з останніми даними, смертність від коронавірусної інфекції в області залишається стабільно високою: в листопаді померло в 1,5 раза більше, ніж у жовтні.

Дані епідеміологічного моніторингу свідчать про наявність ознак епідеміологічної небезпеки, що відповідають показникам червоної зони. Тож Волинь наразі залишається у статусі червоної зони.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus