USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На безлюдному острові в Тихому океані знайшли 18 тонн сміття

7 Серпня 2017 17:56
Австралійські вчені з Університету Тасманії виявили на території тихоокеанського острова Хендерсон 38 мільйонів предметів, що становлять пластикове сміття антропогенного походження, передає УНН з посиланням на The Guardian.

Площа острова становить 32 квадратних кілометра. За підрахунками фахівців, щільність забруднення становить 671 об'єкт на квадратний метр.

Провідний автор дослідження Дженніфер Лаверс (Jennifer Lavers) з Університету Тасманії пояснив, що головною причиною екологічних проблем острова є його невдале розташування: Хендерсон розташований так, що протягом приносить до нього сміття з Південної Америки.

"Те, що відбулося на острові Хендерсон, показує, що навіть найвіддаленіші частини океанів не можуть уникнути забруднення пластиком," - підкреслила вона.

На думку вчених, кожен день на берега острова хвилі викидають більше трьох тисяч нових фрагментів сміття, 99,8% з яких - пластикові. У дослідженні підкреслюється, що опубліковані цифри применшують масштаб проблеми, так як авторам не вдалося обстежити скелі і кам'янисті береги острова.

Нагадаємо, щорічно в Україні утворюється близько 12-15 млн тонн твердих побутових відходів, 40% з яких - це тара.

Німеччина запропонувала Україні скористатися їхнім досвідом збору порожніх пляшок за допомогою фандоматів. Це спеціальні автомати, які приймають практично будь-які скляні та пластикові пляшки, а також металеві баночки. Після прийому тари, фандомати повертають людям частину грошей, сплачених при купівлі в напою.

Така система називається заставної або депозитної. Вона введена в багатьох європейських країнах: Швеції, Норвегії, Фінляндії, Данії, Естонії. Наприклад, в Норвегії збирають 95% тари, в Фінляндії - 93,3%, а в Данії - 89%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
dsdasdasf Показати IP 7 Серпня 2017 18:08
Нунічосі! Львівське сміття вже і там?
Віталька Показати IP 7 Серпня 2017 19:58
На фото видно чек зі Львова

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus