USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

На частині земель полігону у Володимирі хочуть зробити кладовище

3 Липня 2015 13:20
У Володимирі-Волинському під час виїзного засідання обговорили питання створення умов для облаштування міського кладовища. Про це йдеться на сайті міської ради.

Перемовини про передачу у користування громади частини земель, що належать до складу військового полігону тривають з Міністерством оброни України вже декілька років.

Заступник міського голови княжого граду Микола Веремчук на карті представив учасникам зборів ділянку розміром 50 гектарів, на північ від дороги Устилуг-Рівне, яку неодноразово просили виділити під місце останнього спочинку мешканців міста. Ця ділянка у зв’язку з вилученням земель уже давно відмежована від полігону.

Виробничі приміщення птахофабрики, які на ній розташовані, займають невелику частину, до найближчих житлових будинків відстань більше, ніж 2 кілометри, при санітарних нормах 500 метрів. А ще, зазначив представник санепідемстанції Валерій Онищук, коли поблизу цієї ділянки будували полігон твердих побутових відходів, робили аналіз висоти грунтових вод, тож уже достеменно відомо, що підземні води кладовище не забруднюватиме. Що ж стосується відкритих водойм, то і річка, і озеро Лісне перебувають на безпечній відстані.

- Під часінвентаризації земель цю ділянку визнали такою, що неефективно використовується. Державного акта на неї за часів незалежності виготовлено не було. Аби все відбувалось по закону – пропоную військовому з’єднанню розпочати процедуру виготовлення документації на цю конкретну ділянку. Вона і надалі належатиме до земель державної власності , але після належного оформлення її можна буде передати у користування громади, - вніс конкретні пропозиції начальник Управління Держземагентства у області Василь Василенко.

І коли представник військових заперечив, мовляв, коштів на це Міноборони не виділило, заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук запропонував міській владі подумати, чи зможуть знайти кошти у бюджеті. «Загалом, місто планує на будівництво та облаштування кладовища використати близько 2 мільйонів гривень, а отже, і кілька тисяч на оформлення акта потрібно віднайти», - підсумував він.

Заступник голови ОДА попросив унести до протоколу зборів ряд доручень різним обласним службам, аби пришвидшити цей процес. Кім того, він попередив, аби уже паралельно з виготовленням документів розпочинати процедуру громадського обговорення цього будівництва кладовища, як цього вимагає законодавство. Втім, сумнівів у його необхідності немає, адже на діючому Федорівському лишилось надто мало місця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus