USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Це дерево планують зрізати за рішенням міськради», – траурні стрічки на деревах у центрі Луцька

1 Липня 2016 13:57
Аби привернути увагу лучан, активісти пов'язали траурні чорні стрічки на дерева, які, згідно з рішенням міської ради, планують зрізати. Окрім того, на місці уже свіжозрізаних дерев встановили символічні таблички, зокрема: "Дерево "Липа". Вік - 10-15 років. Знищено за рішенням Луцької міської ради".

Акцію ініціювали Громадська організація "Бойкот" спільно з Спілкою власників зброї Волині. Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив голова ГО "Бойкот" Михайло Бабенчук.

З його слів, наразі продовжується збір підписів проти вирубки дерев на вулиці Лесі Українки.

"Ігор Алєксєєв виступав під час вчорашньої сесії. Відбувається збір підписів. Сьогодні зустріч з мером на 18:00. Далі побачимо", - прокоментував Бабенчук.

Нагадаємо, питання варварського вирубування дерев на центральній пішохідній вулиці міста підняли перед депутатами міськради. Оскільки вчора лучани стали свідками того, як на центральній пішохідній вулиці міста почали різати дерева. На місці події почали збиратися люди і ніхто не міг дати адекватну відповідь про те, що відбувається. Перший заступник міського голови Тарас Яковлев, прибувши на місце, пояснював, що згодом тут посадять нові гарні дерева. Втім, відповіді на те, яким чином реконструкція вулиці пов’язана з нищенням дерев, ніхто не дав. Усі посилалися лише на рішення міськради про реконструкцію вулиці.

Так, вздовж центральної вулиці Лесі Українки планують зрізати усі дерева. Лучани - проти такої ініціативи.



Відтак, сьогодні, 1 липня, небайдужі активісти і мешканці Луцька пов'язали на дерева, які планують зрізати, траурні стрічки та повісили символічні листівки, аби привернути увагу людей.

Своєю чергою, щодо цього питання сьогодні о 18:00 відбудеться зустріч Луцького міського голови з громадою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Люда Показати IP 1 Липня 2016 14:10
Гнати ту міську раду В місті стільки місць які потребують вкладення коштів, а вони ріжуть живі, хороші дерева, щоб купити інші і відмити на них гроші.Для чого, яка необхідність, а щоб похвалитися, перед гостями....і відмити трішки багатенько грошенят, це по хазяйські? Злодії
Ернест до Люда Показати IP 1 Липня 2016 14:35
Яковлев і Романюк за рахунок купівлі нових дерев планують отримати непоганий відкат.
люда Показати IP 1 Липня 2016 14:11
гнати, злодії
недобре Показати IP 1 Липня 2016 14:17
все скоро буде під асфальтом. між цегляними будинками і автомобілями. колись хотіли парк за Загсом вирубати, щоб зробити там аквапарк.. на сороковому теж частину парку забиратимуть, щоб був будинок. і ЗАВЖДИ обіцяють насадити нові дерева. ну звичаааайно) Вам вірити.....скільки подорожую, то бачу багато зелені в містах. в Одесі теж багато дерев.стареньких.великих.файно. а тут скоро і дихнути не буде чим. як за Там Тамом.але ж зате багато будинків і супер пупер мега класний торговий центр. от щастя то
777 Показати IP 1 Липня 2016 14:18
нормальні люди навпаки стараються зберегти !!! Одним словом тупаки
Коля Показати IP 1 Липня 2016 14:19
Це не рішення міськради. Це рішення особисто Яковлева і Романюка.
Сама Показати IP 1 Липня 2016 14:22
Липа - дерево.що живе близько 300 років, практично не хворіє, не потребує особливого догляду окрім кронування час від часу. Замість них закуплять за шалені гроші невідомо що, яке невідомо коли ще виросте. І влітку пішохідна вулиця стане схожа на сковорідку=(
бєлка до Сама Показати IP 1 Липня 2016 14:52
Откаттінг, сударь, откаттінг...
Лариса до бєлка Показати IP 1 Липня 2016 16:47
Так
Ага... Показати IP 1 Липня 2016 14:34
Рибне місце... Скоро на місці зрізаних дерев впродовж вул. Лесі Українки будуть стояти "лєтнікі" типу "пивний сад карабас-барабас"... Щоб люди могли у спеку сховатись... Не безкоштовно на лавочці під деревом, а на дешевому стільці, за пластиковим столом, у тряпчаному наметі... А просто так посидіти не пустять - треба заодно купити пивасіка, або дешеве морозиво з сухого молока з наповнювачем... Копійка до копійки - чиновнику ще одна квартира або машина дружині... Що це за люди такі, невже більше немає що покращувати в місті...
Ага... Показати IP 1 Липня 2016 14:43
Ну і чим же мій коментар не сподобався???
Та ну вас Показати IP 1 Липня 2016 14:45
не буду вас більше читати
ольга Показати IP 1 Липня 2016 14:46
Сухі дерева по місту стоять , аздорові нищать . І коли , в липні ! Ніхто ніколи посеред літа такого не робив !
певно до ольга Показати IP 1 Липня 2016 15:27
Романюк немає чим палити. Скоро почнеться опалюваний сезон.Треба ж запастися дровами,щоб отопити свої палаци.
Лучанин Показати IP 1 Липня 2016 15:01
коли будете гнати сво**ту?
волиняка Показати IP 1 Липня 2016 16:24
І закуплять для Луцька італійські каштани.....
Кірик Показати IP 1 Липня 2016 17:13
Отак, люди, ніхто нас не питає, чуда творять, а то все той Тарасик закеровує, він доведе місто до біди, напевно, в місті нема проблем більше, ужас.
Олег Показати IP 1 Липня 2016 17:22
гнати тих тарасів і романюкасів!
Олена Показати IP 1 Липня 2016 17:40
Бідні дерева! Мали б коріння - встали б та пішли геть з цієї довбаної, тупої, безсердечної країни. Владі ганьба! Безсердечні хробаки!
Голосував проти Рома Показати IP 1 Липня 2016 18:07
А от не траба було мудака Романюка вибирати на другий термій, пробув він на посаді мера 5 років, абсолютно нічого для міста не зробив, тільки земельку під забудови віддавав на право на ліво, а громада за те його на другий термін, ось зараз і тіштесь його роботою
Анонім до Голосував проти Рома Показати IP 1 Липня 2016 20:36
та у нас, в принципі, проблема полягає в тому, що немає за кого голосувати. всі з однієї кагорти, один одного варті(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus