USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На доступні ліки Волинь отримала 13 мільйонів

12 Лютого 2017 12:44
Кошти на реімбурсацію планують розділити між районами уже в лютому.

Про це стало відомо під час засідання колегії управління охорони здоров’я Луцької міської ради 10 лютого.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк, який також прибув на засідання колегії, зупинився на деяких ключових аспектах розвитку медицини у 2017 році. Він нагадав про процес реформування галузі і закликав медиків подавати свої фахові пропозиції в МОЗ.

Також він повідомив, що в області уже є 13 мільйонів гривень на реімбурсацію ліків (відшкодування коштів за придбання медикаментів, придбаних за рецептом лікаря). Ці кошти між районами обіцяють розподілити вже цього місяця. Окрім того, в лютому Луцьк має отримати свою частку медикаментів для хворих на цукровий діабет.

Нагадаємо, кошти передбачені на ліки за трьома програмами (астми, цукрового діабету та серцево-судинних захворювань), аби медикаменти стали більш доступними для громадян та щоб ціни на них були одинаковими по всій території України. Зокрема, йдеться про встановлення граничних цін, які не можна буде перевищувати.

Виконувач обов’язків Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун під час візиту до Луцька пояснила, що дату подешевшання ліків з 1 січня вирішили перенести на 1 квітня, адже в аптеках запевняли, буцімто у них було недостатньо часу розпродати залишки за старими цінами. Наразі тривають перемовини з іноземними виробниками та імпортерами, щоб вони поступово знижували ціни. Також, з її слів, є зміни до ліцензійних умов для аптек, які підписують контракти, щоб брати участь у програмі реімбурсації, яка також стартує з 1 квітня – у них мають бути в наявності ті ліки, які підлягатимуть реімбурсації.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 12 Лютого 2017 12:58
першоквітневий конкурс-жарт від держави : хто доживе до 1 квітня
Мавпочка Показати IP 12 Лютого 2017 13:17
1 квітня - це символічно! Ліки - необхідні речовини для збереження людського життя. Чому іноді необережно сказане слово трактують як спробу вбивства, а підняття цін на ліки, що не дає можливості людям вижити, під цю статтю не підпадає? Як мінімум, в скрутні часи держава повинна закуповлювати ліки і продавати їх без всяких націнок населенню, вона ж для того і є держава. Ну хоча б мінімальний відсоток від закупівельної ціни для приватних аптек. Тоді і програм таких не треба було б робити. Але ж хтось на людських життях живе!
ввв Показати IP 12 Лютого 2017 13:47
Я вже не отримую инсулин вид ,,держави.. 2 роки, то тендер не проведений то ше щось вигадують,а вони все про передбачени кошти брешут ьяк собаки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus